Informatie

Ideaal gewicht voor een Australische herder

Ideaal gewicht voor een Australische herderWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een genie onder de honden, de zeer trainbare en opmerkelijk aanpasbare Australische herder komt niet echt uit Down Under. Jongens zijn meestal 20 tot 23 inch lang en kantelen de weegschaal op ongeveer 50 tot 65 pond, terwijl de meiden een hoogte bereiken van 18 tot 21 inch en ongeveer 35 tot 50 pond wegen.

Hey, Hey, Good Lookin '

De AKC benadrukt het belang van proportie in het lichaamsgewicht van de Aussie, wat aangeeft dat kwaliteit belangrijker is dan rigide maatstandaarden. Deze hond moet robuust, stevig gebouwd, goed in balans en iets langer zijn dan hij lang is bij de schoft. Dames moeten er vrouwelijk uitzien, maar niet breekbaar van bot, terwijl heren er mannelijk maar niet grof moeten uitzien.

Ik ben een Old Cowhand

Hij is niet alleen een Einstein-hond, de middelgrote, knappe, hardwerkende Australische herder gedijt op activiteit en is het gelukkigst als hij werk te doen heeft. Omdat Aussies die zijn gefokt uit werklijnen wendbaar en snel moeten zijn om vee te verplaatsen, zijn ze meestal een beetje slanker en kleiner dan exemplaren die zijn gefokt voor AKC-shows en prestatie-evenementen. Echte werkende Australische herders hebben ook de neiging om kortere jassen te hebben, die minder snel verstrikt raken in braamstruiken, struiken en onkruidachtig kreupelhout.

Referenties


Bekijk de video: Australian Shepherd VS Border Collie - Pros and Cons. Whats the difference between these dog breeds (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos