Informatie

Hoe te jagen met Engelse aanwijzingen

Hoe te jagen met Engelse aanwijzingenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Engelse Wijzer is een groot, stevig hondenras dat al tientallen jaren wordt gebruikt om vogels uit het veld te spoelen en op te halen. De Pointer stopt en tilt een poot van de grond, waarbij de kop omlaag gaat en met de neus in de richting van de vogel wijst. Jagen met Engelse aanwijzers kan een plezierige en lonende ervaring zijn.

Stap 1

Begin uw training als uw Engelse Pointers jong zijn. Aanwijzers zijn zeer intelligente en gemotiveerde honden en zullen al na acht weken een sterke jachtdrang vertonen. Zorg ervoor dat u een afspraak maakt met uw dierenarts om uw pup volledig te laten vaccineren voordat u hem het veld in gaat.

Stap 2

Voorzie uw Engelse Pointer van een platte halsband en riem en begin hem elementaire gehoorzaamheidscommando's te leren. Een goed getrainde Pointer reageert op eenvoudige commando's zoals zit, blijf, kom en hiel. Trek de aandacht van de hond met een traktatie en geef hem de commando's, en beloon hem met de traktatie zodra hij reageert.

Stap 3

Laat uw hond kennismaken met de canvas-dummy. De fopspeen leert uw hond om voorwerpen voorzichtig in zijn bek op te pakken en te dragen, zoals hij zou moeten doen met een vogel in het veld. Laat de dummy aan je Wijzer zien, beweeg hem heen en weer voor zijn snuit voordat je hem gooit en vraag de hond hem op te halen. Beloon de puppy met iets lekkers als hij de fopspeen bij u terugbrengt.

Stap 4

Bind het ene uiteinde van je touwtje aan de vogelvleugel en het ene uiteinde aan de paal om een ​​vogelpop te maken. Plaats een paar druppels vogelgeur op de vleugel om de vogelgeur te versterken en verleid je Pointer om de geur te volgen, waardoor hij het commando geeft om te zoeken. Sleep de vleugel langzaam voor uw hond, maar houd hem net buiten zijn bereik. Als hij de pop nadert, zal hij langzamer gaan rijden en een natuurlijke richtpositie aannemen. Beloon hem zodra hij wijst en herhaal de oefening totdat hij wijst zodra hij de vleugel ruikt.

Stap 5

Verplaats je Engelse aanwijzer naar een open veld en laat hem acclimatiseren aan het geluid van een jachtgeweer. Laat een helper ongeveer 25 meter voor u en de hond staan ​​terwijl de helper het pistool in de lucht schiet. De hond lijkt in eerste instantie misschien geschrokken, maar zal ontspannen zodra hij aan het geluid gewend raakt. Ga na elk schot vijf meter dichterbij totdat jij en de hond naast de helper staan ​​terwijl het geweer wordt afgevuurd. Prijs uw hond als hij geen aandacht schenkt aan het geluid.

Stap 6

Verberg een aantal geurvleugels rond het veld en geef je Pointer het commando om te zoeken. Loop rustig naast hem en moedig hem aan om in de richting van de vleugels te reizen, maar laat hem de geur zelf vinden. Je Engelse Wijzer moet gewillig de vleugels uitzoeken en ze allemaal aanwijzen terwijl hij hem nadert, net zoals hij vogels in het veld zal leven.

Stap 7

Ga met je hond op jacht om zijn vaardigheden te testen. Kies een gebied met een grote populatie wilde vogels en loop met de hond mee en geef hem het commando om te zoeken. Hij zal heen en weer lopen door het veld terwijl hij op zoek gaat naar vogels, wijzend terwijl hij de geur van een levend exemplaar oppikt. Benader de hond, let op de locatie waar hij naar wijst en loop vooruit totdat je doorspoelt en de vogel doodt. Roep de hond om je te volgen terwijl je je vogel verzamelt en beloon je Engelse wijzer voor een goed stuk werk.

 • Sla nooit uw hond als hij zich misdraagt. Het slaan van een hond kan hem niet alleen verwonden, maar kan hem ook terughoudend maken om in de toekomst voor u te werken.

 • Je kunt vogelvleugels en geuren vinden in de meeste winkels voor jacht- en sportartikelen.

 • Werk uw hond in korte sessies om burn-out te voorkomen. Twee of drie sessies van 15 minuten per dag zijn voldoende om de hond gefocust te houden en te leren zonder hem te overbelasten.

Items die u nodig heeft

 • Kraag met platte gesp
 • Leiband
 • Canvas dummy
 • Paal en touw
 • Vogel vleugel
 • Geur van vogels
 • Behandelt
 • Jachtgeweer

Referenties

Tips

 • Je kunt vogelvleugels en geuren vinden in de meeste winkels voor jacht- en sportartikelen.
 • Werk uw hond in korte sessies om burn-out te voorkomen. Twee of drie sessies van 15 minuten per dag zijn voldoende om de hond gefocust te houden en te leren zonder hem te overbelasten.

Waarschuwingen

 • Sla nooit uw hond als hij zich misdraagt. Het slaan van een hond kan hem niet alleen verwonden, maar kan hem ook terughoudend maken om in de toekomst voor u te werken.


Bekijk de video: CARP FISHING TV Gigantica Carp Record Smashed! (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos