Informatie

Zelfgemaakte vochtinbrengende hondenshampoo

Zelfgemaakte vochtinbrengende hondenshampoo


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het milieu en je geld sparen zijn mooie voordelen, maar je beste vriend trakteren op een rustgevende duik waardoor hij er fantastisch uitziet en zich fantastisch voelt, is de echte beloning van het maken van de shampoo voor je hond thuis. Simpele ingrediënten voorkomen uitdroging en beschadiging, evenals blootstelling aan chemicaliën die vaak worden aangetroffen in commerciële preparaten, terwijl vochtinbrengende crèmes de vacht van uw hond zijdezacht en stralend maken.

PH-niveaus

Om te hydrateren, in plaats van te drogen, moet een zelfgemaakte shampoo in evenwicht zijn met de natuurlijke pH-waarde van uw hond. Het exacte niveau varieert tussen honden, maar ligt normaal gesproken tussen de 6 en 8,5. Ingrediënten met een lagere pH-waarde zijn zuur, zoals citroensap en azijn, die tussen 2 en 2,2 liggen. Degenen met een hogere pH-waarde, zoals zuiveringszout bij 8,3, zijn alkalisch. Water is neutraal op 7. Een goede shampoo moet een evenwicht hebben tussen zure en basische ingrediënten in een neutrale basis.

Vette oliën en boters

Oliën en boters, zoals kokos- en jojoba-olie, of shea en cacaoboter, voegen vocht toe aan de vacht van uw hond. Ze kunnen in kleine hoeveelheden worden gemengd tot een basisch shampomengsel. De vetten dringen de haarschacht binnen en verzadigen de droge follikels. Dit extra vocht maakt het haar van uw hond zacht, glanzend en gemakkelijker te verzorgen. Andere oliën die aan hondenshampoo kunnen worden toegevoegd, zijn onder meer avocado-, olijf-, neem- en castorolie. Bijenwas kan ook worden gebruikt in plaats van olie of boter.

Kruiden en etherische oliën

Een paar druppels lavendel of kamille toegevoegd aan een zelfgemaakte shampoo kunnen jeuk stoppen en de vacht van uw hond er gezond uit laten zien. Deze etherische oliën kunnen zelfs lichte kleuren helderder maken en donkere vacht er rijker laten uitzien.

Rozemarijnwater verzorgt de vacht en voegt vocht en glans toe. Maak rozemarijnwater door verse bladeren in water te koken, af te laten koelen en vervolgens de bladeren eruit te persen. Voeg het water toe aan de shampoo of gebruik het als een aparte spoeling na het wassen.

Basisrecept

Meng een basisrecept voor hondenshampoo en voeg vervolgens naar wens vochtinbrengende ingrediënten toe. Combineer 3 eetlepels ongeparfumeerde vloeibare of geraspte castillezeep, 4 kopjes heet water en 1 kopje azijn. Dit basismengsel heeft een pH van ongeveer 8. Voeg 1 eetlepel vette olie of boter of twee druppels etherische olie toe. Vervang rozemarijnwater door het hete water voor extra conditionering. Koel en donker bewaren en voor elk gebruik goed schudden.


Bekijk de video: Best Homemade Clay Recipe Retake (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos