Informatie

Hinderen hartwormen een hond fysiek?

Hinderen hartwormen een hond fysiek?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hartworm bij honden kan ontstaan ​​wanneer uw hond wordt gebeten door een mug die infectieuze hartwormlarven vervoert. Deze invasie van het cardiopulmonale systeem van uw hond kan bijbehorende symptomen veroorzaken die variëren van ongemakkelijk tot pijnlijk voor uw hond, en indien onbehandeld, kan dit de dood tot gevolg hebben.

Hartworm progressie

Het kan wel zeven maanden duren voordat hartwormlarven worden gedetecteerd in de bloedbaan van uw hond. Volgens de American Heartworm Society beginnen hartwormen meestal in de onderste caudale longslagaders en beginnen ze ontstekingen te veroorzaken, gevolgd door migratie naar aangrenzende gebieden in het hart en de caudale vena cava, een van de grootste aderen van het lichaam. Dit kan de bloedstroom belemmeren en symptomen van congestief hartfalen veroorzaken, waaronder moeizame ademhaling en ademnood. Dit kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn voor uw hond, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Complicaties van hartworm

Onbehandeld, kan hartworm de andere interne orgaansystemen van uw hond in gevaar brengen. Uw pup kan nier- en leverproblemen of chronische infecties krijgen. Mogelijk merkt u dat uw hond sneller moe wordt bij het bestrijden van hartwormziekte en kunt u problemen of pijn hebben bij het ademen, vooral tijdens periodes van zware inspanning. In ernstige gevallen, wanneer hartworm de bloedtoevoer naar de hersenen belemmert, loopt uw ​​hond het risico het bewustzijn te verliezen. Als hij struikelt of valt, kan dit leiden tot pijnlijke verwondingen.

Behandeling van hartworm

Volgens de American Heartworm Association kunnen vroege detectie en behandeling vaak hartworm bij honden genezen en de vaak pijnlijke progressie van symptomen van de aandoening stoppen. Bloed- en antigeentesten of echo's uitgevoerd door een dierenarts kunnen de aanwezigheid en ernst van hartwormziekte detecteren. Dierenartsen gebruiken een verscheidenheid aan verschillende macrocyclische lacton-anthelmintica om hartworm te behandelen. Vraag uw dierenarts naar de meest geschikte aanpak op basis van de leeftijd, het gewicht en de fysieke conditie van uw hond.

Preventie van hartworm

Preventieve maatregelen kunnen uw hond beschermen tegen de invasieve hartworm. Maandelijkse actuele, orale of injecteerbare medicatie kan worden aanbevolen door een dierenarts. Routinematige medische onderzoeken en controles kunnen een dierenarts ook helpen hartworm vroegtijdig op te vangen en de mogelijke pijn en schade waaraan uw hond wordt blootgesteld, te verminderen. Let goed op het fysieke gedrag en uiterlijk van uw hond. Vroege tekenen van hartworm zijn hoesten, lusteloosheid of gezwollen buikholte als gevolg van vochtophoping.

Referenties


Bekijk de video: TRAIN JE HOND. Puppy #2. Hoe leer je je puppy SPELEN (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos