In detail

Zo laat je je kat wennen aan kammen en borstelen


Niet alleen langharige raskatten, maar ook huiskatten met korte vacht moeten af ​​en toe worden ondersteund bij het verzorgen. Maar niet elke fluwelen poot wordt graag gekamd of geborsteld. Lees hier hoe u uw kat aan de kam kunt laten wennen. Kammen of borstelen is niet een plezier voor elke kat - Foto: Shutterstock / mariait

De vacht van je kat heeft hier en daar je steun nodig. Maar wat te doen als je pelsneus geen zin heeft om te kammen en borstelen? De volgende tips helpen u de scepsis van uw huisdier te overwinnen. Je moet zelf het nodige geduld hebben, maar het loont zeker.

Verzorging is belangrijk: borstelen ondersteunt de kat

Regelmatige verzorging is natuurlijk vooral belangrijk voor langharige katten. Anders vormt de vacht knopen en begint mat te worden. Dit kan niet alleen worden vermeden vanuit esthetisch oogpunt, het veroorzaakt ook pijn bij de kat. Borstelen kan helpen bij het ondersteunen van tijgertenten, vooral bij het wisselen van hun vacht. Omdat zelfs bij kortharige katten, bontballen die tijdens de dagelijkse verzorging worden ingeslikt, het maagdarmkanaal kunnen belasten.

Kattenwas: wanneer katten helpen met verzorging?

Meestal doen katten hun verzorging en katten wassen zeer onafhankelijk en grondig ...

Kammen en borstelen: hoe je kat voor te bereiden

Veel katten staan ​​sceptisch tegenover kammen of borstels en laten daarom hun eigenaren niet dicht. Dus één ding van te voren: alles en nog wat bij het wennen aan het apparaat is geduld en consistentie. Overweldig je fluwelen poot niet, geef het genoeg tijd, maar geef ook niet op.

Allereerst is het belangrijk dat uw kat de borstel of kam leert kennen. Laat het verzorgingsgereedschap op de vloer in een kamer liggen en geef uw huisdier de gelegenheid om het vreemde te benaderen. Neem het in de hand in de volgende trainingsstap. Als je huistijger ook naar je toe komt, beloon hem dan met een traktatie. Elke keer kun je met de borstel een stap dichter bij de kat komen.

Geleidelijk aan wennen aan verzorging

Wacht voor de volgende stap een moment waarop je fluwelen poot wakker is, maar in een gezellige sfeer. Aai ze en probeer zo nu en dan een lijn met de borstel te maken. Als de kat kalm blijft, beloon hem dan. Laat meer en meer poetsbewegingen binnenstromen. De angst voor de procedure op je pelsneus zal geleidelijk verdwijnen - het dier zal binnenkort zelfs van het hele ding genieten.

Video: Leer je kat al jong wennen aan kammen (Mei 2020).