Informatie

Wat is een goede ontklitter voor een langharige hond?

Wat is een goede ontklitter voor een langharige hond?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoals elke langharige mens weet, kan het omgaan met verwarde lokken ronduit ongemakkelijk zijn. Een goede verzorgingsroutine, inclusief een goede ontklitter, houdt de vacht van uw hond glad, glad en vrij van pijnlijke matten.

Kammen en harken

De rechterkam is de eerste verdedigingslinie in de oorlog tegen klitten. Langharige honden zijn vatbaar voor matten omdat elk haar afzonderlijk wrijft en zich om de haren ernaast wikkelt, waardoor een grote knoop ontstaat die een dikke mat zal vormen als deze niet wordt aangevinkt. Borstel uw hond één keer per dag met een gladde borstel om knopen los te maken en klitten te voorkomen. Begin bij de basis van de schedel van de hond en werk je een weg naar beneden langs de rug en nek, met speciale aandacht voor de gebieden waar klitten vaak voorkomen, zoals achter de oren en onder de kin. Borstel de rest van de hond voorzichtig, inclusief de poten en het lange haar onder de staart. Houd de staart van de hond weg van het lichaam en borstel de haren recht naar beneden in de richting van de vloer om klitten te verwijderen die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien.

Gebruik de juiste shampoo

Vochtinbrengende shampoo is een handig hulpmiddel en moet tijdens elk bad worden gebruikt om het haar van uw hond zacht en klitvrij te houden. Dit speciale type shampoo heeft ingebouwde conditioners die helpen om de pH-waarde van de vacht van de hond in balans te houden om droog, broos haar te voorkomen. Baden lijkt misschien een gezonde activiteit voor uw hond, maar het kan schadelijk zijn als het te vaak wordt gedaan. De huid van een hond is erg gevoelig en te veel baden zal de vacht van natuurlijke oliën verwijderen, wat resulteert in een jeukende, ongemakkelijke hond. Sommige honden verdragen een maandelijks bad zonder problemen, terwijl sommige honden een droge huid krijgen als ze meer dan twee of drie keer per jaar een bad nemen, dus pas uw badschema aan het comfortniveau van uw hond aan.

Spray-on conditioner

Als baden de klitten van uw hond niet heeft verminderd, kunnen een paar sproeisels van spray-on conditioner de oplossing zijn. Dit type conditioner wordt na het baden op de vacht gespoten en wordt niet weggespoeld, waardoor een beschermende laag over elk haar wordt gevormd om schade en knopen te minimaliseren. Laat de vacht van de hond volledig drogen en spuit een fijne nevel conditioner over de hond. Borstel de conditioner in het haar met een zachte borstel om het gelijkmatig over de vacht te verdelen. Spray net genoeg om de vacht een beetje te bevochtigen; te veel conditioner zorgt ervoor dat de hond er vettig en vettig uitziet.

Zelfgemaakte Ontklitter

Zelfgemaakte hondenontklitter is een veilig en aanpasbaar alternatief voor commerciële producten. Voeg een kopje heet water toe aan een verstuiver en giet er een eetlepel kokosolie in. Sprenkel een theelepel aloë vera-gel en 1/4 theelepel glycerine erdoor en schroef het spraygedeelte op de bovenkant van de fles. Schud krachtig om de ingrediënten te combineren en bewaar maximaal een week op een koele, donkere plaats. Voeg een paar druppels van uw favoriete, huisdierveilige etherische olie toe om de vacht van uw hond fris en vrij van hardnekkige klitten te laten ruiken.

Referenties


Bekijk de video: Haar laten groeien in één dag?! BeautyLifeNL (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos