Artikel

Badende honden: hoe het goed te doen


Of het nu na een bijzonder uitbundige wandeling rond de baan is of ravotten in de modder: van tijd tot tijd moeten honden baden. Hier vindt u tips voor het stressvrij douchen van uw energieke metgezel in het bad. Badende honden: voorzichtig en alleen met speciale hondenshampoo - Afbeelding: Shutterstock / fotoedu

De hondenbont heeft een natuurlijke vetlaag die vuil en vocht afstoot. Door te vaak te baden wordt deze beschermende laag vernietigd - en het duurt ongeveer zes weken om te herstellen. Als je je honden regelmatig wast, is dit vaak liefdevol bedoeld, maar helemaal niet nodig.

Wanneer honden moeten baden

Als de vacht van je favoriet echter erg vuil is door stof en vuil, extreem stinkt of schilfert, wordt een douche in het bad aanbevolen. Anders is het voldoende om het vuil te laten drogen en vervolgens uit te borstelen. Probeer uw hond niet meer dan ongeveer elke twee maanden te baden, bij voorkeur minder. Dit geeft de huid van uw vierbenige vriend voldoende tijd om te herstellen van het bad.

Gebruik alleen milde hondenshampoo zonder geurstoffen voor zeer hardnekkige vervuiling. Onze donzige metgezellen hebben een fijnere reukzin dan wij - ze houden meestal niet van geuren die we prettig vinden. Bovendien tasten agressieve stoffen de natuurlijke zuurbescherming van de huid van de hond aan. Dit kan later leiden tot jeuk en een droge huid. Het is vaak voldoende om je trouwe vriend met lauw water te spoelen.

Let op! Als uw hond een huidschimmel, andere huidziekten of parasieten heeft gevangen, moet u deze meerdere keren achter elkaar wassen en behandelen met een speciaal product. Bespreek in dit geval met uw dierenarts hoe u het best verder kunt gaan.

Tip 1: Bereid het bad goed voor

Voordat u begint, moet u wat ondersteuning bieden en een rubberen mat in het bad leggen. Je trouwe viervoeter glijdt niet zo weg. Trouwens, een babybadje is voldoende voor kleine honden. Stel de watertemperatuur in op een aangename warmte en houd indien nodig een milde hondenshampoo klaar.

Boven alles mogen puppy's niet in een overbodig bad worden veranderd indien mogelijk. Je kunt ze op zijn vroegst in week 12 in het bad stoppen - maar alleen als het echt moet.

Honden wassen: hoeveel hygiëne is vereist?

Zodat honden en hun eigenaren zich goed voelen, kan het van tijd tot tijd nodig zijn, je trouwe viervoeter ...

Tip 2: Wees voorzichtig met spuiten

Bij het baden van honden moet u speciale aandacht besteden aan de ogen en neus. Honden zijn extreem gevoelig op deze plaatsen. Tip: begin met de achterkant en zijkanten tijdens het douchen en werk dan naar het hoofd. Als je hondenshampoo hebt gebruikt, moet je deze heel grondig uitspoelen. Spoel alle resten shampoo in de vacht af, beginnend bij het hoofd. Zorg ervoor dat er geen shampoo in uw oren komt.

Tip 3: Goed drogen (vanaf)

Na het douchen kunt u uw hond met een handdoek droog in het bad wrijven. Maar wees voorzichtig: anders kan je haar beschadigd raken. Een tip voor de zomer: laat uw hond buiten goed met zijn vacht schudden en vervolgens in de zon drogen. In de winter kan uw nu schone vriend comfortabel voor de verwarming liggen.

Als uw hond het niet erg vindt, kunt u helpen met de föhn. Veel dieren zijn echter bang voor het harde geluid.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze onderwerpen over het houden van honden:

Shear hondenbont: zomer kapsel

Hondenbont trimmen: hoe werkt het?

De vacht van een hond veranderen: hoe hem te ondersteunen

0 reacties Log in om te reageren

Video: Hoe leer je een tamme leeuw weer jagen? - RTL NIEUWS (April 2020).