Informatie

Wat moet ik mijn hond geven om te helpen bij de spijsvertering?

Wat moet ik mijn hond geven om te helpen bij de spijsvertering?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je geliefde hond moet regelmatig zijn behoefte doen. In sommige gevallen kunnen problemen bij het naar de badkamer gaan het gevolg zijn van een verstopping of een ander medisch probleem.

Zoetwater

Veel drinkwater is de eerste stap om de spijsvertering van uw pup te verbeteren. Water is het belangrijkste bestanddeel van alle weefsels langs het spijsverteringskanaal, waardoor een vochtige omgeving wordt gecreëerd waar voedsel gemakkelijk doorheen kan. Zonder water worden ontlasting droog, hard en moeilijk te passeren. Elke keer dat je Wrigley voert, zet je een schone kom met koud water naast zijn voerbak. Hij moet gedurende de dag ook genoeg andere kansen krijgen om te drinken.

Probiotische supplementen

Probiotische supplementen helpen de goede bacteriën te voeden die in Wrigley's darm leven. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor het afbreken van voedsel tijdens de spijsvertering, waardoor alleen afval achterblijft. U kunt probiotica in pil- of vloeibare vorm kopen, of uw hond kleine hoeveelheden yoghurt met probiotica aanbieden. Maar te veel van welke variëteit dan ook kan leiden tot diarree, dus u moet de probiotische optie van tevoren met uw dierenarts bespreken om de juiste dosering te krijgen.

Voedingsvezels

Het voedsel van je harige vriend moet wat vezels bevatten, hoewel je meer vezels aan zijn dieet kunt toevoegen om de spijsvertering te stimuleren. Ingeblikte pompoen - de 100 procent variant, geen pompoentaartvulling - is gemakkelijk door Wrigley's eten te roeren. Over het algemeen kun je hem een ​​theelepel pompoen per 10 kilo gewicht geven, een of twee keer per dag, volgens Dr. Karen Becker, een dierenarts uit Illinois. Andere manieren om de vezelinname van Wrigley te verhogen, zijn door hem 1/2 theelepel psylliumschilpoeder, 1 theelepel kokosvezel of 1 theelepel gemalen bladgroenten te geven. Alle doses zijn per 10 kilo gewicht, met een aanbeveling van één tot twee keer per dag.

Andere opties

Roer biologische appelciderazijn door het water of natvoer van uw hond om de bittere smaak te verbergen. Van biologische appelciderazijn is aangetoond dat het constipatie verlicht en de doorgang van afval versnelt. Hij kan 1/4 theelepel krijgen voor elke 10 kilo lichaamsgewicht, tot twee keer per dag. Of je kunt aloë-sap op dezelfde manier aanbieden - het heeft vergelijkbare voordelen als biologische appelciderazijn en de dosering is hetzelfde. Zorg er ten slotte voor dat je je pelsvriend voldoende gelegenheid geeft om te sporten. Lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat voedsel kan bewegen, waardoor hij regelmatig blijft. Loop met hem mee, gooi de bal door de tuin en geef hem speelgoed om te achtervolgen als hij vastzit in huis.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: Je poep zegt veel over hoe gezond je bent, dit is waar je op moet letten - RTL NIEUWS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Voodoosida

  Daarin zit iets. Het is duidelijk dat ik dank voor de hulp bij deze vraag.

 2. Jamaal

  Sorry, maar deze optie past niet bij mij. Wie kan er nog meer voorstellen?

 3. Solomon

  Nu is alles duidelijk, bedankt voor de hulp in deze kwestie.

 4. Madison

  Het hoogste aantal punten wordt bereikt. Geweldig idee, ik ben het ermee eens.

 5. Scilti

  Er zit iets in. Heel erg bedankt voor de info, nu zal ik het weten.

 6. Fenrir

  Ik ben het helemaal eens met jou.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos