Informatie

Over het algemeen gesproken: zijn vrouwelijke honden betere huisdieren?

Over het algemeen gesproken: zijn vrouwelijke honden betere huisdieren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel het individuele temperament, de persoonlijkheid, de socialisatie en de training van een hond bepalend zijn voor de geschiktheid van een hond als gezelschapsdier, bestaan ​​er duidelijke verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes. Voor sommige mensen is het een kwestie van persoonlijke voorkeur of ze een meisjeshond of een jongenshond kiezen; voor anderen, zaken als trainbaarheid factor in de vergelijking.

Training en temperament

Vrouwelijke pups worden sneller volwassen dan hun mannelijke tegenhangers, en door hun volwassenheid zijn ze gemakkelijker te trainen op jongere leeftijd, zegt de PetMD-website, waardoor ze er slimmer kunnen uitzien. Ze zullen sneller opdrachten leren en reageren op gehoorzaamheidsinitiatieven. Hoewel sommige vrouwen een milder temperament hebben dan mannen, zijn ze volgens auteur Michele Welton ook onderhevig aan hormonale stemmingswisselingen.

Inbraak

Terwijl geduld, tijd en aandacht deel moeten uitmaken van het inbrengen van zowel mannelijke als vrouwelijke honden, zullen mannetjes eerder een groot gebied markeren of besproeien wanneer ze binnen urineren dan vrouwtjes, wat het opruimen van rommel binnenshuis minder uitdagend kan maken met meisjeshonden. Buiten brengen vrouwtjeshonden echter meer schade toe aan gras, planten en bomen met hun urineproductie dan mannetjes, omdat ze in het algemeen meer op een enkele plek afzetten dan mannetjes.

Reproductie

Het steriliseren of castreren van uw huisdier beschermt tegen ongewenst fokken, maar het hebben van een teef vormt grotere uitdagingen op de reproductieafdeling. Als je je teefje niet steriliseert, zal ze meerdere keren per jaar krols worden, wat een rommelige onderneming kan zijn. Als ze zwanger wordt, heb je zwangerschap, geboorte en een nestje puppy's om mee te kampen - goede dingen als je wilt fokken, slecht als je dat niet doet. Een ongewijzigde man is ondertussen meer geneigd om rond te dwalen op zoek naar vrouwelijk gezelschap, waardoor hij een groter risico loopt op een ongeluk of letsel.

Vorige achtergrond

Als je een volwassen hond mee naar huis neemt, hebben de eerdere training en het gezinsleven van de pup invloed op zijn gedrag en gedrag. Een vrouwtje dat het slachtoffer was van overmatig fokken van puppymolen, kan aanhankelijk en angstig of overdreven agressief zijn van eerdere nesten die met regelmatige tussenpozen bij haar zijn weggehaald. Evenzo kunnen dieren van beide geslachten die werden misbruikt of mishandeld, ook gedragsproblemen hebben die liefde, tijd en geduld vergen om te overwinnen.

Referenties


Bekijk de video: Zijn proefdieren een goed model voor de mens? (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos