Informatie

Vlooien- en tekenpreventie voor puppy's

Vlooien- en tekenpreventie voor puppy'sWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vlooien en teken kunnen meer zijn dan alleen hinderlijk. Als u een hond heeft, zijn er veel spot-on- en pil-preventieve middelen beschikbaar, maar als u een puppy bezit, bent u mogelijk beperkt in uw keuzes.

Imidacloprid en Imidacloprid + Permethrin

Imidacloprid, het medicijn dat u vindt in de merknaam Advantage, is veilig voor puppy's ouder dan 7 weken. Imidacloprid en Permethrin zijn verkrijgbaar als K9 Advantage. Het is een spot-on behandeling die u maandelijks toepast. Imidacloprid zal vlooien doden, maar geen teken. Imidacloprid & Permethrin zullen zowel vlooien als teken doden.

Fipronil en Fipronil + Methoprene

Fipronil is het ingrediënt in Frontline. Fipronil en Methoprene zijn de ingrediënten in Frontline Plus. Deze ingrediënten kunnen worden gebruikt bij puppy's ouder dan 8 weken. Ze zijn niet veilig voor puppy's jonger dan die leeftijd. Beide zijn effectief tegen vlooien en teken. Het is een spot-on-behandeling die u elke maand toepast.

Selamectin

Selamectine, bekend onder de merknaam Revolution, doodt vlooien, verschillende soorten darmwormen, schurftmijten en voorkomt hartworm. Een echt systemisch middel, je brengt het aan als een spot-on en het wordt door de huid opgenomen en uitgescheiden via de talgklieren. U kunt het gebruiken bij puppy's van 6 weken en ouder.

Nitenpryram

Nitenpryram, dat onder de merknaam Capstar gaat, is een snelwerkend, oraal vlooienmedicijn dat veilig is voor puppy's vanaf 4 weken oud als ze meer dan 2 pond wegen. Het werkt alleen bij vlooien en kan zeven minuten na toediening beginnen met het doden van vlooien. Het wordt eenmaal per dag of eenmaal per twee dagen gegeven, zoals aanbevolen door uw dierenarts.

Puppy's jonger dan 4 weken

Als u puppy's heeft die jonger zijn dan 4 weken of tekencontrole nodig hebben, raadpleeg dan uw dierenarts voor de juiste medicatie en doseringen. Volg altijd de instructies van de medicatie en raadpleeg uw dierenarts als u vragen heeft over vlooien- en tekenbeheersing.


Bekijk de video: Itching to be Pink. Pink Panther and Pals (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos