Informatie

Zijn vlooien- en tekenmoordenaars schadelijk voor honden?

Zijn vlooien- en tekenmoordenaars schadelijk voor honden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel vlooien- en tekenproducten een uiterst waardevol hulpmiddel kunnen zijn om uw hond vrij te houden van deze parasieten, bevatten ze ook chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd. Volg altijd de aanwijzingen nauwgezet bij het gebruik van ongediertebestrijdende producten op uw huisdier.

Pyrethroïden

Een veelgebruikt ingrediënt dat in veel vlooien- en tekenverdelgers wordt aangetroffen, is pyrethroïde, een pesticide dat verband houdt met bijwerkingen bij huisdieren. Volgens de EPA komt meer dan de helft van alle belangrijke pesticidenreacties van huisdieren voort uit toepassingen op basis van pyrethroïden, terwijl minder dan 6 procent afkomstig is van niet-pyrethroïde medicatie. Twee veel voorkomende pyrethroïden zijn permethrin en etofenprox, en als u een van deze als een ingrediënt in uw vlooien- en tekenverdelger ziet, moet u extra voorzichtig zijn bij het toedienen van uw huisdier.

Veiligheid

De sleutel tot het veilig gebruiken van een vlooien- en tekenverdelger of preventief is om de aanwijzingen zorgvuldig op te volgen. Weeg uw huisdier voordat u een van deze producten aanbrengt, omdat verkeerd raden kan leiden tot een onbedoelde overdosis. Combineer nooit producten, gebruik nooit kattenmedicijnen op honden of omgekeerd, en meng geen doses - ga er niet vanuit dat twee doses voor een hond van 10 tot 15 pond gelijk zijn aan één dosis voor een hond van 20 tot 30 pond , bijvoorbeeld.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: Advantix tegen vlooien, teken, parasieten bij honden. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Brarg

  Gewillig accepteer ik. Het thema is interessant, ik zal deelnemen aan de discussie. Ik weet dat we samen tot een goed antwoord kunnen komen.

 2. Kono

  It is Deleted (confused topic)

 3. Weolingtun

  Ja werkelijk. Ik ben het eens met alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken.

 4. Kinsley

  Het is gewoon een bom!!!

 5. Rion

  Daarin is er iets. Ik dank voor de informatie.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos