Informatie

Hoe u ervoor kunt zorgen dat een puppy van water houdt

Hoe u ervoor kunt zorgen dat een puppy van water houdt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of je nu wilt dat je pup met je mee gaat zwemmen in het meer of dat je liever niet zenuwachtig in bad gaat, hem helpen van water te genieten begint al in de puppytijd. Je hebt een handvol positiviteit, een snufje geduld en een goed begrip van het comfortniveau van je pup nodig.

Positieve associaties

Als ze konden praten, zou elke pint-sized furball je vertellen dat traktaties het beste zijn ooit. Combineer het beste ooit met iets waarvan u wilt dat uw puppy het als positief beschouwt en u kunt zien hoe traktaties en andere vormen van positieve bekrachtiging een cruciale rol spelen bij het vormen van de reactie van een jongere op water. Elke keer dat hij positief op water reageert, krijgt hij iets lekkers. Als hij zijn nieuwsgierige neus in een kreek steekt, krijgt hij iets lekkers. Als hij nieuwsgierig een rimpel aanraakt, krijgt hij een traktatie. Je kunt beginnen met het geleidelijk afschaffen van traktaties en constante lof wanneer zijn gedrag typerend begint te worden, maar je kunt altijd positieve nieuwe ontmoetingen die hij met water heeft, positief versterken. Bekrachtig negatieve reacties niet positief.

Ga langzaam vooruit

Water kan beangstigend zijn voor puppy's. Het voelt raar aan, klinkt raar en ziet er vreemd uit in vergelijking met vaste grond. Begin langzaam. Draai je kranen niet op volle kracht open en verwacht niet dat hij dolblij zal zijn als hij in het bad stapt, of positief reageert op een meer waar jetski's allerlei lawaai maken. Laat hem eerst ervaren dat water langzaam uit de kranen druppelt, een kalme, ondiepe kreek die hij kan onderzoeken of een hoek van het meer zonder verkeer. Overlaad hem gewoon niet.

Regelmatige ontmoetingen met water

Socialisatie is een tijdsperiode waarin de gordijnen snel dichtgaan en het is buitengewoon moeilijk om ze weer open te doen. De perceptie van uw puppy van situaties, mensen en dingen zal volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals meestal worden beslist op de leeftijd van 18 weken. Als hij tegen die tijd niet heeft geleerd dat water geweldig en opwindend is, is je werk gewoon een stuk moeilijker geworden. Breng hem in situaties waarin hij dagelijks water tegenkomt. Je hoeft hem niet elke dag te wassen - en dat zou je ook niet moeten doen - maar je kraan aanzetten, hem langs de kreek lopen of elke dag een korte trektocht in de regen maken, of meerdere keren per dag, helpt enorm. . Neem geen genoegen met een wekelijkse waterindoctrinatie, want je hebt geen tijd om het zo langzaam aan te doen.

Verschillende soorten ontmoetingen met water

Je vriend helpen beseffen dat baden leuk is, is goed, maar dat zal hem niet minder moe maken om in een beek te stappen. Door een stroom walsen bereidt hem niet voor op het andere uiterlijk en de diepte van een meer. Laat uw puppy kennismaken met zoveel mogelijk verschillende watermassa's, op voorwaarde dat hij deze veilig kan bekijken.

Forceer hem niet

Een van de snelste manieren om uw pup bang te maken voor water, is door hem erin te dwingen. Als hij aarzelt om een ​​kreek in te stappen, geef hem dan de tijd, ruk hem niet naar binnen. Als hij duidelijk niet in bad wil gaan, ga dan een stap terug en doe het langzamer. Door hem iets te laten doen wat hij niet wil, zal zijn angst worden versterkt.

Referenties


Bekijk de video: Hond leren wandelen zonder trekken - Hond trekt aan de riem afleren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Misk

  Eindelijk werken de opmerkingen :)

 2. Linleah

  Prachtig, dit is waardevolle informatie

 3. Ala'

  Een onvergelijkbaar onderwerp, ik ben erg geïnteresseerd))))

 4. Caius

  Ze bezocht het gewoon uitstekende idee

 5. Juzil

  Het spijt me, maar naar mijn mening worden er fouten gemaakt. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos