Informatie

Engelse Bulldog-zorg, training en feiten

Engelse Bulldog-zorg, training en feiten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Engelse buldoggen zijn een oud ras, maar ze zijn ook heel anders dan eeuwen geleden. Ze hebben veel zorg nodig en leven relatief kort.

Fundamentele Bulldog-feiten

Engelse buldoggen zijn vrij korte dieren, ze zijn ongeveer 30 tot 40 centimeter lang en wegen ongeveer 50 kilo voor mannen en 40 kilo voor vrouwen. Ze zijn zwaar voor hun formaat. Ze zijn gespierd en dragen hun gewicht in hun bovenlichaam. Deze honden zijn geweldig met kinderen, maar kunnen een kind omverwerpen met lichaamsgewicht. Engelse buldoggen zijn vriendelijk als ze al vroeg als puppy's worden gesocialiseerd. Vanwege ademhalingsmoeilijkheden zijn buldoggen minder energiek dan veel honden. Het zijn tevreden schoothondjes en zijn het gelukkigst als ze ontspannen met mensen.

Routine Bulldog-verzorging

Buldoggen hebben zeer diepe rimpels op hun gezicht. Dit zijn broedplaatsen voor bacteriën, dus ze moeten regelmatig worden schoongemaakt met een warm, nat washandje. Gewoon elke rimpel optillen en eronder en eromheen wassen, helpt bacteriële infecties van de huid te voorkomen. Let bij het in bad nemen van de hond vooral op het gezicht, vooral op het touw, de rimpel die over de bovenkant van de neus loopt. Bij herhaling zal de hond hieraan wennen.

Gezondheidsproblemen

Buldoggen hebben last van winderigheid door korte neuzen en ademhalingsmoeilijkheden. Ze slikken veel lucht in tijdens het eten, om het vervolgens te verdrijven als oprispingen of winderigheid. Het ras staat hier bekend om, maar de dierenarts heeft medicijnen die helpen, evenals instructies om licht verteerbaar voedsel te vinden. Door de korte neuspassages is het voor Engelse buldoggen gebruikelijk om ademhalingsmoeilijkheden te hebben. De honden snuiven en piepen, snurken vaak tijdens het slapen en lijden vaak aan brachycefaal obstructief luchtwegsyndroom.

Bulldog-trainingstechnieken

Train de bulldog-puppy vroeg om te weten dat u een tophond bent, zodat hij respect ontwikkelt. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot het trainen van de bulldog. Hij is koppig, maar hij moet leren dat de enige optie is om te doen wat je wilt. Hij leert zitten, blijven, komen, lopen en goed gedrag door positieve bekrachtiging. Alles wat negatief is, zoals pijn, vertraagt ​​de training. Trek niet aan de riem om hem te laten lopen. Gebruik vriendelijke woorden en laat hem erover nadenken. Uiteindelijk kiest hij ervoor om te lopen omdat er geen andere opties zijn.


Bekijk de video: How to bathe a bulldog (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos