Informatie

Effecten van bewegen op honden

Effecten van bewegen op hondenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Honden zijn gevoelige gewoontedieren die sterk kunnen reageren op verhuizingen. Plan de logistiek van de verhuizing met uw hond zo gedetailleerd mogelijk om stress voor iedereen te verminderen.

Spanning

Als uw hond niet gewend is om te reizen, kan een verhuizing over een aanzienlijke afstand een stressfactor zijn. Breng uw hond naar de dierenarts van uw familie voordat u verhuist voor een volledige controle. Laat uw dierenarts weten of u zich zorgen maakt over hoe ver of op welke manier uw hond zal reizen. Uw dierenarts kan angstmedicatie voorschrijven om de trip soepeler te laten verlopen. Vraag een kopie van de medische dossiers en de opnamegeschiedenis van uw hond aan en vraag om aanbevelingen voor gekwalificeerde dierenartsen op uw nieuwe locatie. Zo krijgt u direct contact als uw hond onderweg problemen ondervindt.

Reizen Rusteloosheid

Uw hond zal waarschijnlijk rusteloos worden tijdens het fysieke deel van de verhuizing. Maak regelmatig pauzes bij rustplaatsen, parken of andere locaties waar u uw hond aan de lijn kunt nemen voor frisse lucht, een wandeling en voer en water. Dit zal de angst van de hond helpen verminderen en de reis voor jullie allemaal aangenamer maken. Als uw verhuizing een overnachting vereist, neem dan de voer- en waterbak van uw hond en een vertrouwd ruikende deken of bed mee om op te slapen. Laat uw hond nooit 's nachts achter in een voertuig terwijl u in een hotel slaapt. Plan van tevoren en zoek naar hotels met een huisdiervriendelijk beleid om ervoor te zorgen dat u allemaal bij elkaar kunt blijven.

Nieuwe omgeving

Zodra u uw bestemming heeft bereikt, zal uw hond geïnteresseerd zijn in het verkennen van zijn nieuwe omgeving, maar geef hem niet meteen de ruimte. Beperk hem in eerste instantie tot een afgesloten deel van de tuin of tot een eenpersoonskamer. Zorg ervoor dat hij vertrouwd speelgoed en beddengoed heeft waardoor hij zich thuis voelt. Laat hem wennen aan de geur van het nieuwe huis en laat hem een ​​voor een kennis maken met verschillende kamers. Laat uw hond altijd aangelijnd lopen om hem aan zijn nieuwe buurt te laten wennen.

Territoriummarkering

Als de vorige eigenaar van het huis huisdieren had, kan uw hond restgeuren van andere dieren detecteren, zelfs als u dat niet kunt. Als u hier nog geen afspraken voor heeft gemaakt, laat dan uw tapijten en vloerbedekking reinigen en desinfecteren. Dit zal uw hond helpen de drang te weerstaan ​​om territorium in zijn nieuwe huis te markeren. Zorg voor regelmatige pauzes in de badkamer of zet uw hond in een bench terwijl u weg bent om u te beschermen tegen eliminatie-ongelukken.

Aanpassing

Net als mensen zullen honden een inwerkperiode hebben waarin ze zich aanpassen aan de nieuwe omgeving. Uw hond kan in deze periode tekenen van angst vertonen, waaronder zeuren en verlatingsangst. Zorg ervoor dat u uw hond in deze tijd veel liefdevolle aandacht geeft en probeer zo veel mogelijk routine aan te houden. Dit maakt de overgang voor het hele gezin aangenamer.

Referenties


Bekijk de video: AVENTUS LIVE. Voorlichting opleidingen Sport u0026 Bewegen (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos