Informatie

Is gipsplaatstof giftig voor honden?

Is gipsplaatstof giftig voor honden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij het verbouwen kan gipsplaatstof een grote zorg zijn voor uw gezondheid en de gezondheid van uw hond. Honden met een verzwakt immuunsysteem en ademhalingssysteem mogen niet in de buurt van gipsplaatstof zijn, omdat dit ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken. Over het algemeen is gipsplaatstof gemaakt van verschillende mineralen, dus het is niet giftig, maar als u denkt dat uw huis asbest in de muren heeft, wilt u dat een professional uw huis beoordeelt voordat u gaat renoveren.

Mesothelioom

Net als mensen kan uw hond mesothelioom ontwikkelen als er asbest in de gipsplaat zit. De asbestvezels kunnen worden ingeademd en de cellen in het lichaam van uw hond beschadigen, wat tot kanker kan leiden, maar de vezels worden niet alleen tijdens renovaties geroerd, ze kunnen ook in de lucht en ventilatieopeningen vrijkomen als de gipsplaat ouder wordt. Als u denkt dat uw hond gipsplaatstof heeft ingeademd dat asbest kan bevatten, raadpleeg dan uw dierenarts en let op tekenen van ademhalingsproblemen, buikpijn, overmatig hoesten en lethargie.

Beheers het stof

Probeer het werkgebied beperkt en beschermd te houden, zodat uw hond niet naar binnen kan en het stof kan roeren. Gebruik een plastic zeildoek om deuropeningen af ​​te dekken om het stof binnen te houden, en probeer met korte tussenpozen te werken zodat het stof niet te snel ophoopt. U wilt het stof in de kamer opzuigen om het tot een minimum te beperken; stofzuig uw schoenen en kleding ook voordat u de ruimte verlaat. Als je klaar bent voor de dag, zorg er dan voor dat je je werkgebied bedekt en opruimt.


Bekijk de video: HOND LEREN LOSLOPEN!? DierenpraatTV (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos