Opmerkingen

Muziek voor katten: deze geluiden houden van fluwelen poten

Muziek voor katten: deze geluiden houden van fluwelen poten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de Disney-film "Aristocats" zongen de pelsneuzen "Cats heeft ontzettend veel muziek nodig", maar houden de fluwelen poten echt van de jazzy geluiden uit de cartoon? Wetenschappers ontdekten dat de kattentijgers van speciale kattenmuziek houden, maar ze kunnen niet veel doen met menselijke muziek. Naar wat voor soort muziek luisteren katten graag? Deze minimiez houdt van piano klinkt het beste - Shutterstock / Inna Astakhova

Mensenkinderen kunnen al horen wanneer ze worden geboren, en waarschijnlijk zelfs voordat ze de hartslag van hun moeder horen. Als we naar muziek luisteren, waarvan het ritme en de frequentie ons herinneren aan de hartslag, vinden we het aangenaam. Aan de andere kant horen kittens nauwelijks iets wanneer ze worden geboren en leren ze de geluiden en gesproken taal van hun leeftijdsgenoten pas de volgende weken kennen. Hier moet onder andere muziek voor katten op zijn afgestemd.

Houden katten van muziek voor mensen?

Mensen houden van de meest verschillende soorten muziek - met en zonder tekst, luid en stil, snel en langzaam - met verschillende instrumenten. Het tempo van de menselijke hartslag is 60 tot 70 slagen per minuut en wordt als bijzonder kalmerend ervaren. Katten daarentegen ontspannen het best met geluiden die zijn gebaseerd op het tempo en de frequentie van het spinnen van de kat - dat is 1200 slagen per minuut. Het spinnende geluid klinkt nog steeds stiller en niet hectischer voor kattenoren dan de menselijke hartslag omdat het gelijkmatiger klinkt.

Luide muziek met agressieve zang en veel tekst en een snel, schokkerig ritme zoals heavy metal zijn meestal het minst populair bij katten. Jazz is ook niet voor hen, omdat het te rusteloos is en te veel verschillende instrumenten speelt. Katten zullen het meest waarschijnlijk iets halen uit klassieke muziek - dat vinden ze tenminste niet erg.

Leuke kerstcadeaus voor katten

Wilt u uw kat op het laatste moment iets voor kerst geven? Niets eenvoudiger dan ...

Componist ontwerpt muziek voor katten

Ongeveer een jaar geleden stelde muzikant David Teie zichzelf tot taak muziek te componeren, speciaal voor katten. Zijn belangrijkste focus lag op geluiden en geluiden die de bontneuzen ontspannend en vertrouwenwekkend vinden; naast het gezellige spinnen van de kattenmoeder, is dit het zuigende geluid bij het drinken van melk van de kleine katjes. Bovendien nemen de oren van de kat veel hogere tonen waar dan het menselijke oor. Daarom heeft Teie hoge harpgeluiden opgenomen in zijn composities die doen denken aan twitterende vogels. Zodat de muziek voor katten ook aangenaam is voor menselijke oren, voegde hij ook cello en viool toe, die de fluwelen poten tenminste niet als storend beschouwen.

In een studie gepubliceerd in 2015 in het tijdschrift "Applied Animal Behaviour Science" speelden wetenschappers enerzijds klassieke kattenmuziek en anderzijds de speciaal voor hen gecomponeerde geluiden. De fluwelen poten reageerden niet op de klassieker, het leek hen niet verder te interesseren. 77 procent van de huistijgers reageerde echter positief of ontspannen op de kattenmuziek. Ze naderden de luidsprekers, snoof ze nieuwsgierig op en stootten ze met hun hoofd aan.

Als je wilt weten hoe kattenmuziek klinkt, kun je de video van David Teie voor 'Muziek voor katten' beluisteren:


Video: HOLIDAY PANCAKE ART CHALLENGE. We Are The Davises (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mooguzuru

  Ik vind je idee leuk. Ik stel voor om het ter sprake te brengen voor algemene discussie.

 2. Wicleah

  Je werd bezocht door gewoon een uitstekend idee

 3. Bartholomew

  Je hebt helemaal gelijk. Er zit iets in en het is een goede gedachte. Ik steun je.

 4. Takoda

  Volgens mij bega je een fout. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 5. Javan

  Dat ?Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos