Informatie

Honden met vreemd gedrag

Honden met vreemd gedragWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Walt Disney noemde niet voor niets een van zijn creaties Goofy. Als je eenmaal meer te weten bent gekomen over de vreemde capriolen van je hond en een diagnose van je dierenarts hebt gekregen, weet je beter wat je moet doen.

Compulsies

Sommige honden ontwikkelen dwangstoornissen, die sommige mensen vergelijken met een obsessief-compulsieve stoornis die mensen kunnen hebben. Dwangmatig gedrag bij honden zoals overmatig blaffen, in de ruimte staren, ronddraaien en staartjagen worden meestal veroorzaakt door stress of frustratie, aldus dierenarts Lisa Radosta van petMD. Dwangmatig gedrag dient om de hond zich beter te laten voelen. Breng uw hond naar de dierenarts als hij dwangmatig gedrag vertoont; hij heeft misschien een medische aandoening. Als dat niet het geval is, kan uw dierenarts u aanraden om uw hond anti-angstmedicatie te geven in combinatie met een programma voor gedragsverandering, waarbij u uw hond helpt om ander gedrag te vervangen door dwangmatig gedrag.

Pica

Honden eten vaak niet-voedselvoorwerpen zoals sokken, slipjes, stenen en uitwerpselen. Dit heet pica. Het is niet goed voor uw hond - om nog maar te zwijgen van uw kledingstukken - omdat niet-eetbare voorwerpen verstopping in de darmen van uw hond kunnen veroorzaken. De uitzondering is uitwerpselen; eten dat niet gevaarlijk is voor uw hond, maar u bent waarschijnlijk niet zo blij met het gedrag. Pica kan voortkomen uit instinct - moederhonden eten de uitwerpselen van hun puppy's zodat roofdieren niet weten dat de pups bestaan ​​- of het kan zijn dat uw hond een voedingsstof mist of dat hij angstig is.

Verhoogde eetlust

Veel honden houden van eten, maar als de jouwe constant om voedsel bedelt en de hele tijd lijkt te verhongeren, kan hij polyfagie hebben. Dit kan een psychologische of medische reden zijn. Polyfagie kan afkomstig zijn van ouderdom, diabetes of een medicijn dat u uw hond misschien geeft. Zodra uw dierenarts de reden heeft vastgesteld, kunt u het behandelen. Als het gedragsmatig is, wordt u geleerd hoe u de voeropname van uw hond onder controle kunt houden. Het kan zijn dat u uw hond gedurende de dag meerdere kleine maaltijden moet geven.

Enkele veelvoorkomende maar vreemde gedragingen

Honden rollen graag rond in stinkende substanties en bedekken hun lichaam met de stank. Het kan zijn dat uw hond dol is op de geur of dat hij wil dat u de geur deelt die hij zo intrigerend vond. Uw hond kan ook verschillende keren ronddraaien voordat hij gaat liggen, of graven wanneer hij geen bot begraaft. Het ronddraaiende gedrag is waarschijnlijk instinctief - wilde honden deden dat om te controleren op slangen en om een ​​grasrijk gebied te aaien voordat ze werden neergelegd. Onophoudelijk graven kan gewoon een drang zijn, opnieuw instinctief. Honden graven om holen te maken, voedsel te begraven en gewoon omdat het leuk is.

Hondsdolheid

Honden kunnen hondsdolheid krijgen als ze worden gebeten door een besmet wild dier, meestal een vos, wasbeer, vleermuis of stinkdier. De twee vormen van hondsdolheid zijn woedend en verlamd. Beiden veroorzaken vreemd gedrag. De woedende soort maakt een hond agressief en vatbaar voor aanvallen; de verlamde soort doet de hond dronken lijken - verlies van coördinatie en vervolgens verlamming. Uw hond moet onmiddellijk naar de dierenarts als u hondsdolheid vermoedt. Andere aandoeningen kunnen agressief gedrag veroorzaken en worden vaak verward met hondsdolheid. Een laboratoriumbloedtest zal bevestigen wat er mis is. Als uw hond niet is ingeënt tegen hondsdolheid en het krijgt, zal hij het niet overleven.

Referenties


Bekijk de video: 10 Best Getrainde Honden ter Wereld (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos