Informatie

Welke honden hebben sikjes?

Welke honden hebben sikjes?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sommige honden hebben wat lijkt op baarden of sikjes. Sikjes op Schnauzers, Black Russian Terriers en Flanders Cattle Dogs beschermen hun muilkorven tegen schade door knaagdieren die ze zouden kunnen vangen. De baard van de Bearded Collie is gewoon het resultaat van zijn jas. Nu dragen sikjes bij aan het karakteristieke uiterlijk van deze rassen.

Schnauzers

Schnauzers zijn er in miniatuur, standaard en gigantisch. Ongeacht de grootte of het geslacht, ze hebben allemaal sikjes of baarden. Het is een van hun onderscheidende kenmerken. De typische vachtkleuren voor Schnauzers zijn zout en peper of zwart. Bij degenen met een zout- en peperkleurige vacht zijn sikjes meestal grijs. Bij zwarte Schnauzers zijn sikjes ook zwart.

Zwarte Russische Terriers

Black Russian Terriers hebben ook sikjes. Ze hebben ook snorren op hun snuiten en borstelige wenkbrauwen. Het zijn grote honden met dikke, borstelige, waterdichte zwarte jassen.

Bouvier des Flandres, oftewel Flanders Cattle Dogs

Bouvier des Flandres, of Flanders Cattle Dogs, is een ander bebaarde ras. Net als Black Russian Terriers, het zijn grote honden. Ook zij hebben borstelige wenkbrauwen en ruwe, weerbestendige jassen. Daaronder hebben ze zachte onderlagen. Hun sikjes worden omschreven als "ruig" en "dik". Ze kunnen zwart, zout- en peperkleurig, reekalf, blond, grijs of gestroomd zijn.

Bearded Collies

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Bearded Collies nog een ander ras met sikjes. Ze staan ​​ook bekend als "Beardies." Het zijn middelgrote honden. De naam is afgeleid van de dubbellaagse jas die over het hele lichaam van de Beardie hangt, inclusief de kin. Ze worden zwart, blauw, bruin of fawn geboren, met of zonder witte aftekeningen, en worden vaak lichter, eerst vervagen tot een lichtgrijs of crème naarmate ze ouder worden. De kleur van de vacht verandert meerdere keren voordat de kleur op volwassen leeftijd wordt bereikt. De uiteindelijke kleur ligt ergens tussen de vachtkleur van de puppytijd en de vachtkleur als de hond ongeveer een jaar oud is.

Referenties


Bekijk de video: Anniek Winters hondengedragsdeskundige. Agressieve Stafford Jake (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Arazuru

  Ik deel je mening volledig. Er zit iets in en ik denk dat dit een goed idee is. Ik ben het met je eens.

 2. Aldtun

  Absoluut met je eens. It seems to me an excellent idea. Ik ben het met je eens.

 3. Macarthur

  Ik bedenk, wat is het - een valse manier.

 4. Mathews

  Het lijkt mij dat het een goed idee is. Ik ben het met je eens.

 5. Urian

  Juist! Het idee is geweldig, ik ben het met je eens.

 6. Batholomeus

  Maar is er een andere uitweg?Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos