Informatie

Hulp voor honden met voedselagressie

Hulp voor honden met voedselagressie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een hond die zijn eten bewaakt, vormt een gevaar voor alle mensen en andere huisdieren in het huishouden. Te dicht bij zo'n hond wandelen terwijl hij aan het eten of bewaken is, kan een aanval tot gevolg hebben. Een hond kan zijn eten gaan bewaken omdat hij een genetische neiging heeft tot dit soort gedrag, omdat hij een voerbak moet delen of omdat iemand of iets eerder zijn voer heeft ingenomen. Uw hond kan leren om anderen in zijn omgeving te accepteren terwijl hij eet, maar het vergt geduld.

Stap 1

Zet de voer- en waterschaal van uw hond op een rustige locatie. Als hij in de keuken eet terwijl u aan het koken bent en anderen komen langs voor een hapje of een praatje, kan hij zich bedreigd voelen. Zet zijn gerecht in een rustige hoek of een andere kamer, waar hij rustig kan eten.

Stap 2

Leer hoe dichtbij u kunt komen voordat uw hond van streek raakt. Sommige honden raken van streek als u zich in dezelfde kamer bevindt terwijl ze aan het eten zijn, terwijl veel honden in orde zijn zolang u 1,5 tot 3 meter afstand blijft. U wilt bepalen hoe dicht u bij uw hond kunt komen zonder dat hij gromt of zich aanspant.

Stap 3

Geef je hond wat lekkers als je zo dichtbij mogelijk bent zonder dat hij agressief wordt. Zeg niets en probeer hem niet over te halen zijn eten te verlaten; gooi gewoon het lekkers en ga verder met wat je aan het doen bent.

Stap 4

Herhaal dit proces bij elke maaltijd en kom geleidelijk dichterbij terwijl hij ontspant. Binnenkort zou je de traktatie rechtstreeks in zijn gerecht moeten kunnen laten vallen. Op dit punt, wanneer hij je ziet aankomen, zal hij waarschijnlijk gretig opkijken in plaats van voorover te leunen om zijn eten te beschermen. Stop nog niet.

Stap 5

Zorg ervoor dat je de gewoonte om voedsel te bewaken hebt geëlimineerd met een laatste trainingsstap: loop langs en stop in de buurt van je hond terwijl hij eet, maar neem geen lekkers mee. Blijf dit een tijdje doen tijdens zijn maaltijden; als hij het bewaken hervat, heb je meer werk te doen.

 • Voor sommige gevestigde voedselbewakers is de meest effectieve behandeling om ze te voeren in een kamer met een deur. Sluit hem op in de kamer om te eten en laat hem, als hij klaar is, weer naar buiten. Ga zijn etensbakje halen. Deze techniek, bekend als vermijden, is het beste voor honden die agressief waken of een langdurige gewoonte hebben om voedsel te bewaken.

Een item dat u nodig heeft

 • Behandelt

Referenties

Tips

 • Voor sommige gevestigde voedselbewakers is de meest effectieve behandeling om ze te voeren in een kamer met een deur. Deze techniek, bekend als vermijden, is het beste voor honden die agressief waken of een langdurige gewoonte hebben om voedsel te bewaken.


Bekijk de video: Marshmello met Bastille - Happier Officiële Muziekvideo (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fitz Walter

  Bravo, zo lijkt het mij, is de briljante zin

 2. Demogorgon

  Hoe kan het niet beter!

 3. Arajora

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. We moeten bespreken.

 4. Feldun

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - het is erg druk. Ik zal vrij zijn - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 5. Wann

  Nu kan ik niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Maar binnenkort zal ik zeker schrijven dat ik denk.

 6. Erkerd

  Vaak bezit een persoon een staat en kent geen geluk, zoals vrouwen bezitten zonder liefde te ontmoeten. - A. RivarolSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos