Informatie

Hoe u een hond ertoe kunt brengen om te stoppen met pottenbakken op de deken

Hoe u een hond ertoe kunt brengen om te stoppen met pottenbakken op de deken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer Fido het tapijt constant verwart met zijn potje, kan het opruimen na hem snel vervelend worden. Zelfs als Fido geen puppy meer is en je dacht dat hij zindelijk was, kunnen ziekten, verwondingen en veranderingen in het voedingspatroon soms ongewenst gedrag veroorzaken. Om er een einde aan te maken, gaat u terug naar de basisprincipes van zindelijkheidstraining om uw gezelschap eraan te herinneren dat uw huis geen badkamer is. Met doorzettingsvermogen en geduld kun je de slechte gewoonte van Fido in het goede veranderen.

Stap 1

Breng uw hond naar een dierenarts om er zeker van te zijn dat hij geen verwondingen of medische aandoeningen heeft, zoals een blaas- of urineweginfectie, darmparasieten, artritis of een pH-onbalans. Deze omstandigheden kunnen er allemaal voor zorgen dat hij onbenullige ongelukken krijgt. Als u bij de dierenarts bent, vermeldt u eventuele veranderingen in het voedingspatroon die u heeft aangebracht en informeert u naar de beste voeding voor uw hond.

Stap 2

Slaap, voer en laat uw hond elke dag op hetzelfde tijdstip wandelen. Creëer een routine voor uw huisdiergenoot zodat zijn dag voorspelbaar wordt en zijn interne klok hem begint te vertellen wanneer het tijd is om naar buiten te gaan. Als uw hond regelmatig onbenullige ongelukken heeft, verhoog dan het aantal keren dat u hem naar buiten neemt. Als hij minder ongelukken heeft gehad, neem hem dan minder vaak mee naar buiten.

Stap 3

Bekijk uw hond als een havik, zodat u hem kunt vangen voordat hij plast of poept op het kleed. Als hij begint te cirkelen, hurken of hevig begint te snuffelen, breng hem dan onmiddellijk naar zijn aangewezen buitenpotje. Zeg "ga onbenullig" en wacht tot hij zijn zaken doet. Als hij dat doet, is het tijd om te feesten. Geef hem een ​​dikke knuffel en een hondensnoepje, zodat hij deze aangename aandacht associeert met buiten op het potje gaan. Maak er een punt van en herhaal deze routine consequent.

Stap 4

Klap in je handen en zeg "oeps" als je je gezelschapsdier betrapt terwijl hij zijn zaken op het tapijt doet. Dit zou hem kunnen laten schrikken en hem ervan kunnen weerhouden verder te elimineren. Breng hem naar zijn aangewezen buitenpotje en zeg hem dat hij "onbenullig moet worden". Wanneer dat het geval is, verwen hem dan met knuffels en traktaties. Herhaal deze tactiek elke keer dat je hem op heterdaad betrapt.

Stap 5

Reinig ongevallen grondig met een enzymatische reiniger om ervoor te zorgen dat u de geur verwijdert. Gebruik geen gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen om ongelukken op te ruimen, omdat deze de geur niet wegnemen, waardoor uw hond weer op dezelfde plek kan gaan plassen.

Stap 6

Blijf kalm als je een natte of stinkende verrassing op het tapijt vindt - schreeuw niet tegen je hond na het ongeluk, want hij begrijpt niet waar het allemaal om draait en hij zal misschien bang voor je worden. Ruim de rotzooi op en probeer je hond wat beter te observeren. Plaats na het schoonmaken de met poep of urine doordrenkte papieren handdoeken in het potje van uw hond buiten, zodat het hem kan motiveren om zichzelf te ontlasten wanneer de tijd daar is.

Stap 7

Plaats uw hond in een bench wanneer u het huis verlaat en u kunt hem niet in de gaten houden. Gebruik een krat die groot genoeg is om op te staan, te gaan liggen en zich om te draaien. Het instinct van uw hond zal hem ervan weerhouden om zijn behoefte te doen in het gebied waar hij rust en eet.

 • Als uw hond ongewijzigd is, kan hij door hormonen door het hele huis urinemarkering vertonen. Uw hond castreren of steriliseren kan dit gedrag meestal stoppen.

Items die u nodig heeft

 • Hondensnoepjes
 • Enzymatische reiniger
 • Hondenbench

Referenties

Tips

 • Als uw hond ongewijzigd is, kan hij door hormonen door het hele huis urinemarkering vertonen. Uw hond castreren of steriliseren kan dit gedrag meestal stoppen.


Bekijk de video: keramiek met zelfgemaakte mallen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Townsend

  tse all ......., ale duzhe is grappig

 2. Onur

  De verkeerde gegevens voor jou

 3. Hietamaki

  Wat de juiste woorden ... super, prachtige zin

 4. Moukib

  Ik bedoel, je hebt niet gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos