Informatie

Waarom stinkt een hond na een bad?

Waarom stinkt een hond na een bad?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel een vers gebaad, nat hondje misschien een beetje hondengeur heeft vanwege zijn vochtige vacht, kan een medisch probleem de schuld zijn als Fido de kamer opruimt met zijn stinkende geur. Je pup zal niet altijd naar rozen ruiken, maar hij zou op zijn minst een draaglijke geur moeten hebben voor jou en iedereen die hij tegenkomt.

Huidinfecties

De belangrijkste oorzaak van een stinkende huid op een hond die nog steeds ruikt naar een bad, is een bacteriële of schimmelinfectie van de huid, volgens de VCA Animal Hospitals-website. Dit soort infecties veroorzaakt huidontsteking, bultjes of haaruitval, samen met een onaangename geur die niet kan worden verwijderd met zeep, baden en conditioners. Huidinfecties kunnen sommige of alle delen van het lichaam van uw pup aantasten. Ze komen vaak voor in de oren en zijn het gevolg van open wonden op de huid, een aangetast immuunsysteem, parasitaire aantastingen van de huid of zelfs huidallergieën. Breng uw pup naar de dierenarts om hem te testen op een huidinfectie. Als hij er een heeft, was hem dan met medicinale shampoos en medicinale crèmes om je pup van die aanstootgevende geur te ontdoen. Uw dierenarts kan ook orale medicatie voorschrijven.

Juiste baden

Sommige hondenrassen zijn iets meer geurig dan andere en hebben een ietwat muskusachtige geur, zoals de bassethond, de labrador retriever en de cocker-spaniël, volgens DogChannel.com. Deze honden scheiden meer olie uit hun geurklieren dan andere rassen en moeten vaker en voorzichtiger worden gewassen om deze olie te verwijderen. Gebruik een zachte hondenshampoo die is ontworpen om deze oliën en de bijbehorende geur te verwijderen, zonder de huid uit te drogen. Gerimpelde rassen met veel huidplooien, zoals de mopshond, shar-pei, bulldog en pekinees, moeten ook zorgvuldig worden gewassen om vuil en puin tussen deze plooien te verwijderen. Zelfs na het baden, als het vuil niet tussen de huidplooien vandaan komt, zal het etteren en bacteriën aantrekken die een geur ontwikkelen. Gebruik uw vingers en wattenstaafjes om het vuil voorzichtig uit deze gebieden te verwijderen.

Andere geurige emanaties

Als uw pup bang of opgewonden wordt tijdens zijn bad, kan hij vocht uit zijn anale zakjes uitstoten dat enigszins stinkt. Deze vloeistof kan de hele vacht op zijn achterwerk binnendringen, waardoor hij vreselijk ruikt. Deze zakjes kunnen ook geïnfecteerd raken, wat leidt tot een onaangename geur die na het baden achterblijft. Een hond zonder regelmatige tandheelkundige zorg kan een tandheelkundige aandoening en bacteriële infecties in zijn mond hebben die geurig zijn. Sommige ziekten, zoals nierziekte of diabetes, kunnen ook onaangename geurtjes in de mond van uw pup veroorzaken, waardoor hij kan ruiken na een bad. Breng uw pup naar de dierenarts voor een controle om een ​​van deze medische aandoeningen uit te sluiten of te behandelen en laat zijn anale klieren die stinkende vloeistof tot expressie brengen.

Badfrequentie

Maandelijks baden zou voldoende moeten zijn om uw gezonde pup fris te laten ruiken zonder zijn vacht en vacht uit te drogen, raadt petMD aan. Fris zijn vacht tussen de baden door met regelmatig poetsen en veeg hem af met baddoekjes voor huisdieren, te vinden in dierenwinkels. Als je hond van het type buitenshuis is dat graag in stinkende items rolt, zal vaker baden nodig zijn om het vuil en de geuren die zich op zijn jas hebben opgehoopt te verwijderen. Voor erg stinkende jassen moet je je pup waarschijnlijk twee of meer keer wassen om de resterende geuren te verwijderen die na een bad kunnen achterblijven, volgens WebMD. Vergeet niet om die zeep tussen zijn tenen te krijgen, op zijn achterste en diep in zijn jas te masseren om diepliggende geuren echt te verwijderen.

Natte hondengeur

Als uw pup op de juiste manier is gewassen met een aangenaam geurende shampoo en een schone gezondheidsverklaring van uw dierenarts heeft ontvangen, mag hij geen permanente geur om zich heen hebben. Misschien ruik je tijdelijk haar natte vacht die een onaangename geur kan hebben. Los dit probleem op door uw pup voorzichtig met een handdoek te drogen en het droogproces te versnellen door een föhn op een lage of koele stand te gebruiken en de vacht te borstelen totdat deze droog is. Een beetje droge hondenshampoo of maizena kan ook helpen de vacht van uw pup uit te drogen om te voorkomen dat stinkende bacteriën in de natte vacht gedijen. Een paar sprites van een geparfumeerde leave-in-conditioner kunnen ook resterende geurtjes uit de vacht verdrijven.

Referenties


Bekijk de video: Dolly in BAD! (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos