Informatie

Hoe u uw hond over hindernissen kunt laten springen

Hoe u uw hond over hindernissen kunt laten springenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hindernissen springen tijdens het navigeren op een hindernisbaan is een vaardigheid die honden moeten bezitten om deel te nemen aan de behendigheidssport. Gelukkig is horden springen een van de gemakkelijkere, meer natuurlijke vaardigheden voor uw hond om te leren, of hij nu een behendigheidshond is of gewoon op zoek bent naar wat plezier.

Stap 1

Stel hindernissen in door twee blikken van dezelfde maat 3 tot 4 voet uit elkaar te plaatsen. Begin met blikjes die heel laag bij de grond staan ​​- hooguit een paar centimeter - zodat uw hond er gemakkelijk overheen kan stappen.

Stap 2

Plaats de deuvelstang of -stang over de blikken. Zorg er altijd voor dat het gemakkelijk kan worden afgestoten; Zet de stang nooit vast aan de bovenkant van de blikken.

Stap 3

Leid uw hond naar de hindernis met een kleine traktatie of brokjes, waarbij u uw hand op dezelfde hoogte houdt als de neus van zijn hond. Zorg ervoor dat je het lekkers of brokjes dicht bij zijn neus houdt, zodat hij de geur volgt.

Stap 4

Blijf uw hand over de hindernis bewegen en gebruik het speciale commando "springen" of "omhoog" terwijl u uw hond aanmoedigt om over de lat te springen of te lopen.

Stap 5

Geef hem veel lof als hij eenmaal de hindernis heeft genomen, of hij nu springt of loopt of niet, en geef hem onmiddellijk het lekkers. Probeer de sprong opnieuw. Terwijl hij de sprong onder de knie heeft, verhoogt u de hoogte van de hindernis geleidelijk met grotere blikken, totdat hij een hoogte kan springen die geschikt is voor hem.

  • Straf of schreeuw nooit tegen een hond die niet wil springen. Overdrijf de springoefeningen niet; een paar oefeningen per dag is voldoende om uw hond te trainen om een ​​hindernis te springen. Ten slotte mogen puppy's nooit worden getraind om te springen. Hun gewrichten en spieren groeien nog steeds, en zelfs simpele sprongen kunnen letsel veroorzaken.

  • Honden zijn natuurlijke springers, dus uw hond kan bij de eerste poging gewoon over de hindernis springen. Zorg er echter altijd voor dat u veel lof en iets lekkers geeft. Zelfs als uw hond een poging weigert of rond de bar gaat rokken, leid hem dan gewoon terug naar het begin en probeer het opnieuw. Straf of schreeuw nooit tegen een hond die niet wil springen.

Items die u nodig heeft

  • 2 blikken van dezelfde maat, met verschillende sets met maatverdeling
  • Deuvelstang of andere horizontale balk
  • Kleine traktaties of brokjes

Referenties

Tips

  • Honden zijn natuurlijke springers, dus uw hond kan bij de eerste poging gewoon over de hindernis springen. Straf of schreeuw nooit tegen een hond die niet wil springen.

Waarschuwingen

  • Straf of schreeuw nooit tegen een hond die niet wil springen. Hun gewrichten en spieren groeien nog steeds, en zelfs simpele sprongen kunnen letsel veroorzaken.


Bekijk de video: Galopsprongen tussen de hindernissen, Hippisch Centrum Nootdorp legt het uit. (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos