Informatie

Hondenvoer dat gist veroorzaakt

Hondenvoer dat gist veroorzaakt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het gistorganisme, Malassezia pachydermatis, is altijd aanwezig op de huid en in zijn oren van uw hond. Wanneer deze normale omstandigheden echter veranderen, vermenigvuldigt de gist zich en leidt dit tot infectie.

Gist en schimmelinfecties

Hoewel veel aandoeningen - immuundeficiëntie, hormonale onevenwichtigheden, medicijnen of contact met chemicaliën - de gistpopulatie kunnen doen toenemen, is een andere veel voorkomende oorzaak een toename van huidoliën als gevolg van allergieën. Uw dierenarts zal medicijnen voorschrijven om de overgroei van gist te behandelen, maar als er regelmatig schimmelinfecties optreden, is het essentieel om de onderliggende oorzaak vast te stellen en die ook te behandelen.

Veel voorkomende voedselallergieën

Maar liefst 10 procent van alle gevallen heeft betrekking op voedsel. De meest voorkomende allergenen voor hondenvoer zijn rundvlees, kip, zuivelproducten, eieren, vis, varkensvlees, soja en tarwe. In veel gevallen kan een hond allergisch zijn voor meer dan één ingrediënt. Helaas zijn dit veel voorkomende ingrediënten in de meeste hondenvoeding, dus om te bepalen welk voer de allergie van uw hond kan veroorzaken, is een eliminatiedieet vereist. U kunt zich afvragen: “Hoe kan mijn hond allergisch zijn voor iets in zijn voer? Hij heeft zijn hele leven hetzelfde gegeten. " Allergieën bij honden hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen en hoewel hij misschien al zo lang als u zich kunt herinneren hetzelfde voedsel heeft gegeten, kan dat voedsel nu problemen veroorzaken.

Eliminatiediëten

Als uw dierenarts een voedselallergie vermoedt, zal hij een eliminatiedieet aanbevelen. Dit kost tijd en geduld en het is iets waar u zich voor de lange termijn aan moet committeren om te bepalen welk voedsel of welk voedsel de allergie kan veroorzaken. Een eliminatiedieet bevat één eiwit- en één koolhydraatbron die uw hond normaal niet eet. U moet de ingrediënten in zijn normale voedsel bepalen en iets anders serveren, zoals wild en erwten of een ander niet-traditioneel alternatief. Serveer alleen deze twee ingrediënten tijdens de maaltijd voor het verloop van het dieet. Als de boosdoener een voedselallergie is, zullen de symptomen verbeteren. Voer na een paar weken één voor één een nieuw eiwit of koolhydraat in het dieet in en kijk of de symptomen terugkeren, wat duidt op een allergie. Tijdens een eliminatiedieet is het essentieel om geen lekkernijen of eetbare botten te serveren.

Overwegingen

Als u een schimmelinfectie vermoedt als gevolg van voedselallergieën, raadpleeg dan uw dierenarts om de gist te behandelen en een mogelijk eliminatiedieet te bespreken. Voor veel honden met voedselallergieën worden zelfgemaakte diëten een noodzakelijke optie om te vermijden dat het voedsel wordt geserveerd dat verantwoordelijk is voor de allergie. Als u een zelfgemaakt dieet moet geven, overleg dan met uw dierenarts of voedingsdeskundige om er zeker van te zijn dat u aan de voedingsbehoeften van uw hond voldoet. Uw dierenarts kan voedingssupplementen aanbevelen.

Referenties


Bekijk de video: 2: Brood en beleg. Supermarkt Voeding Tour (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Isiah

  de mislukte gedachte

 2. Matsimela

  Het spijt me natuurlijk, maar dit past niet bij mij. Zijn er andere opties?

 3. Kezil

  Ja ook bedankt

 4. Scead

  Ik voor jou zal het onthouden! Ik betaal samen met jou!Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos