Informatie

Het verschil tussen Shihpoos en Shichons

Het verschil tussen Shihpoos en Shichons


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er komen drie rassen binnen, twee hybride honden komen tevoorschijn. Omdat poedels en bichons op elkaar kunnen lijken - en je geen controle hebt over welke genen domineren - is het niet altijd gemakkelijk te zeggen wie wie is.

Kleuren

Shihpoos zijn er in verschillende kleuren omdat er een grote diversiteit is in de kleuren en markeringen van poedels en Shih Tzus. Shih Tzus kan bruine, zwarte, witte of crèmekleurige vachten hebben; poedelkleuren zijn wit, crème, bruin, zwart en abrikoos. De resulterende Shihpoos kunnen een effen kleur hebben, zoals crème, of een mix, met een basiskleur plus de donkere gezichtsmarkeringen van een Shih Tzu.

Net als Shihpoos hebben Shichons mogelijk bruin, zwart of grijs haar en markeringen zoals hun Shih Tzu-voorouders. Witte of crèmekleurige Shichons komen vaker voor dan witte Shihpoos. In tegenstelling tot Shihpoos hebben puppy's van Shichon vaak donkerbruine of grijze aftekeningen die langzaam uitgroeien naarmate ze ouder worden.

Jassen en uiterlijk

De vachtstructuur van Shihpoos en Shichons is vergelijkbaar en maakt het bijzonder lastig om ze uit elkaar te houden. Terwijl sommige Shihpoos de strakke krul van de poedelvacht erven, hebben anderen een golvende, donzige vacht zoals Shichons. En zowel Shihpoos als Shichons kunnen gladde, rechte vachten hebben zoals Shih Tzus.

Shihpoos en Shichons worden beschouwd als hypoallergene rassen omdat hun jassen niet vervellen, maar beide vereisen een consistente verzorging en nagelknipsel.

Shihpoos en Shichons hebben meestal grote bruine ogen en slappe oren. Ondanks hun Shih Tzu-afkomst hebben beide rassen over het algemeen de lange snuit die kenmerkend is voor poedels en bichon-frissen. Terwijl Shihpoos en Shichons allebei een lange staart hebben, dragen Shichons die van hen meestal in een krul op hun rug.

Grootte

Net als de kleur en vachtstructuur van deze rassen, kan de grootte van zowel Shihpoos als Shichons variëren op basis van hun afkomst. Dit spectrum van grootte is groter bij Shihpoos, simpelweg omdat ze kunnen worden gekweekt uit speelgoed- of miniatuurpoedels. De meeste Shihpoos wegen tussen de 5 en 20 pond en zijn gemiddeld 15 centimeter lang. Natuurlijk zal een Shihpoo die is gefokt uit een speelgoedpoedel, over het algemeen kleiner zijn dan een Shihpoo die is gefokt uit een miniatuurpoedel, die groter is dan zijn speelgoedneef.

Shichons hebben een gemiddeld gewicht van 10 pond en een gemiddelde hoogte van 10 inch.

Dispositie

Shihpoos en Shichons zijn slimme, intelligente rassen. Shihpoos hebben meestal een sterk verlangen om hun baasjes en familie te plezieren, terwijl Shichons een beetje een onafhankelijke inslag hebben en koppig kunnen zijn. Beide rassen zijn vriendelijk en sociaal. Shichons zijn meestal beter geschikt voor kinderen dan Shihpoos, die meer verlegen en verlegen kunnen zijn dan Shichons. Shichons hebben over het algemeen ook meer activiteit en stimulatie nodig dan Shihpoos, die uitstekende schoothondjes zijn.

Referenties


Bekijk de video: Shih-Poo puppys first haircut fail (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos