Informatie

Verschil tussen geregistreerde en niet-geregistreerde hondenrassen

Verschil tussen geregistreerde en niet-geregistreerde hondenrassen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor sommige hondenliefhebbers is een puppy zonder registratiepapieren als een wees zonder geboorteakte. registers omvatten de American Kennel Club, de National Kennel Club en de United Kennel Club.

Geregistreerd ras

Een geregistreerd ras is een ras dat officieel wordt erkend door een of meer hondenregisters. Registers stellen normen voor de fysieke eigenschappen, het gedrag en het temperament van elk ras. Registratieorganisaties moedigen verantwoord fokken aan om de specifieke kenmerken van elk ras te behouden. De AKC erkent 175 rassen, de NKC erkent meer dan 200 rassen en de UKC erkent meer dan 300.

Geregistreerde hond

Een geregistreerde hond, ook wel bekend als een hond "met papieren", is iemand die officieel is geregistreerd bij een of meer rasregisters. Elk register heeft verschillende vereisten en vergoedingen. Registratiepapieren bevestigen de geboortedatum van een hond, zijn ouders, zijn ras en eigendom. Het bezit van registratiepapieren stelt u in staat om de hond in te schrijven op shows, proeven en andere competitieve evenementen die worden gesponsord door het rasregister. Ze garanderen niet dat een hond een goede gezondheid of een geschikt temperament heeft, of dat de hond voldoet aan de rasstandaard.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: PUPPY IN APPARTEMENT WELKE HONDENRASSEN GESCHIKT VOOR APPARTEMENT? + 6 PUPPY OPVOEDEN TIPS (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos