Informatie

Verschil tussen golden retrievers en cocker-spaniëls

Verschil tussen golden retrievers en cocker-spaniëls


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je reageerde op een datingadvertentie, zou je kunnen zien "van nature extravert, knappe, actieve man met lang, golvend haar, op zoek naar vriendschap." Die beschrijving kan op een aantal jongens van toepassing zijn, hoewel er veel kleine dingen zijn die elk uniek maken. Hetzelfde geldt voor de golden retriever en cocker spaniel: een paar gedeelde kenmerken, maar veel verschillen, waaronder grootte, bouw, geschiedenis en gezondheidsproblemen.

Beginnen met de basis

De golden retriever en cocker spaniel zien er goed uit, maar dat is waar ze uit elkaar gaan. De mannelijke golden retriever, die tot 24 centimeter lang kan worden en tussen de 65 en 75 pond weegt, is veel groter dan de mannelijke cocker-spaniël, die slechts 24 tot 28 pond weegt bij een lengte van 15,5 centimeter. Als je de honden van opzij bekijkt, zul je merken dat het profiel van de gouden rechter rechter is dan dat van zijn spanielvrienden, iets minder uitgesproken omdat het in de schedel overgaat. En hoewel de gouden oren hangende oren hebben, zijn ze niet zo groot als die van de spaniël en zitten ze hoger op zijn hoofd. Zoals zijn naam al aangeeft, is de golden retriever goudkleurig, hoewel hij donker of lichtgoud kan zijn, terwijl de cocker spaniel een ware regenboog is, met een vacht die varieert van zwart tot wit, met tan, bruin, rood, sable, zilver en meer. tussenin.

Van over de vijver

De golden retriever kan Lord Tweedmouth bedanken, een Schotse heer die een hond wilde die door zware vegetatie kon vechten, sterk in koud water kon zwemmen en een zachte retriever was. De Heer kruiste een gele retriever met een golvende vacht met een Tweed waterspaniël - nu uitgestorven - om een ​​nest puppy's voort te brengen die veelbelovende vogelhonden maakten. Andere honden en rassen werden in de mix geïntroduceerd, waaronder de rode setter, totdat de golden retriever werd opgericht in 1912. De cocker-spaniël heeft ook wortels in het Verenigd Koninkrijk en evolueert van de Engelse cocker-spaniël. De cocker-spaniël maakte zijn weg naar Amerika aan het einde van de 19e eeuw en werd ontwikkeld als een kleinere hond om Amerikaanse jagers te plezieren. Er zijn geen gegevens die aangeven wat andere honden hebben gecombineerd met de Engelse cocker om de kleinere Amerikaanse versie te maken.

Enthousiaste familieleden

Beide rassen zijn al lang populaire gezinshonden en het is gemakkelijk te begrijpen waarom: ze zijn vriendelijke, actieve metgezellen. Hoewel de golden retriever wat moeilijker te trainen kan zijn - zijn enthousiasme maakt hem vatbaar voor afleiding - met ijverige training, zijn beide honden gehoorzaam en enthousiast om te behagen. Ze zijn ook in voor plezier en spelletjes, spelen graag een spelletje apporteren of jagen. Terwijl de cocker-spaniël gewoonlijk aan zijn trainingsbehoeften kan voldoen door een aangename wandeling te maken, vereist de gouden fysieke en mentale oefening om zijn energie in een positieve richting te kanaliseren.

Verzorgen

Zelfs de gezondste honden zijn vatbaar voor medische zorgen. De belangrijkste gezondheidsproblemen van de golden retriever zijn staar en heup- en elleboogdysplasie. Kleine kwetsbaarheden zijn onder meer entropion, cataracten en cardiomyopathie. De belangrijkste gezondheidsproblemen van de cocker-spaniël zijn patellaire luxatie, cataract en glaucoom. Heupdysplasie, entropie en allergieën behoren tot de kleine problemen van het ras. Beide honden hebben een gezonde levensduur; de grotere retriever is iets korter - 10 tot 13 jaar - dan de cocker, die meestal een levensverwachting van 12 tot 15 jaar heeft. Hoewel de vacht van het goud niet de neiging heeft om mat te worden, moet het twee keer per week worden geborsteld om goed te worden onderhouden; de vacht van de cocker moet twee tot drie keer per week worden geborsteld en gekamd om er op zijn best uit te zien.


Bekijk de video: Cocker Spaniel first day in new home. (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Meade

  Het spijt me, maar naar mijn mening hadden ze het mis. Schrijf me in PM.

 2. Eleutherios

  Mijn excuses, maar het is voor mij een beetje meer informatie nodig.

 3. Branson

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. We zullen het bespreken.

 4. Samunos

  En wat zouden we doen zonder uw briljante zin

 5. Melborn

  Je bent ter plaatse geraakt. A good idea, I support it.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos