Informatie

Kat gromt en sist zonder reden: wat heeft het?


Katten hebben verschillende manieren om met hun omgeving te communiceren. Zelfs als een kat gromt of sist, probeert hij er iets mee uit te drukken. Het gebeurt bijna nooit dat een tijger zonder reden (blijkbaar) agressief gedrag vertoont. Lees hier om erachter te komen wat er kan gebeuren als uw kat gromt en sist. Als uw kat - zogenaamd - zonder reden sist en gromt, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Wanneer een kat gromt en sist, is er vaak angst achter. De tijger probeert zich te presenteren aan zijn omgeving en een potentiële "vijand" door de agressieve verschijning als een grotere bedreiging. Maar dit gedrag wordt niet alleen veroorzaakt door een werkelijke gevaarlijke situatie bij katten, stress, pijn of een anders onaangename situatie kan sissen en grommen veroorzaken. Belangrijk: alleen omdat je op het eerste gezicht niet kunt zien waarom je kat zelf agressief is, wil nog niet zeggen dat hij het eigenlijk zonder reden doet.

Kat gromt en sist: mogelijke redenen

Vaak kunnen meer of minder kleine veranderingen voldoende zijn om een ​​kat uit zijn dagelijkse routine te trekken. Stress en angst kunnen het gevolg zijn en de kat laten grommen en sissen. Is er bijvoorbeeld een nieuwe levenspartner in huis of is het gezin gegroeid? Ben je onlangs verhuisd en is de fluwelen poot nog niet gewend aan de nieuwe omgeving? Of is er nog een ander huisdier gekocht? Dit alles kan (tijdelijke) rusteloosheid bij uw kat veroorzaken.

Pijnstillers voor katten: behandel pijn, maar hoe?

Pijn is slecht voor ons mensen, maar hoe voelen onze katten zich? Je kunt ...

Wrok kan ook grommen

Angst en onzekerheid zijn niet de enige redenen voor een kat om waarschuwingsgedrag te vertonen. Zelfs als een kat om de een of andere reden van streek is, kan dit worden uitgedrukt door grommen en sissen. Misschien is je kat het zat om geaaid te worden of maakt het je ongelukkig met iets dat je deed (natuurlijk niet kwaadaardig)? Als uw kat bijvoorbeeld alleen werd gelaten terwijl hij op vakantie of op zakenreis was, kan hij haar ongenoegen erover tonen na zijn terugkeer door krassend gedrag (zelfs als u natuurlijk een kattenoppas regelde).

Pijn als oorzaak wanneer de kat gromt en sist

Als je al deze opties kunt uitsluiten, blijft de pijnfactor. Artritis, kiespijn en andere ziekten kunnen het aanraken van uw huisdier ongemakkelijk maken en daarom een ​​signaal geven bij het vooruitzicht van knuffelen met grommende en sissende signalen dat het met rust gelaten wil worden. Dus als je echt niet kunt achterhalen waarom je kat gromt en sist, is naar de dierenarts gaan de volgende stap. Hij kan onderzoeken of uw kat ziek is of andere klachten heeft en u bij twijfel adviseren hoe u het beste kunt omgaan met het gedrag van uw viervoetige kamergenoot.

Video: Cat Fight With Kitten ! (Augustus 2020).