Informatie

Wat zijn de oorzaken van vacuolaire hepatopathie bij honden?

Wat zijn de oorzaken van vacuolaire hepatopathie bij honden?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De term "vacuolaire hepatopathie" lijkt misschien verbijsterend en verwarrend, maar verwijst in feite naar een vaak voorkomende aandoening in de hondenwereld. Veterinaire zorg is essentieel voor alle honden met vacuolaire hepatopathie.

Vacuolaire hepatopathie achtergrond

Vacuolaire hepatopathie omvat de door glycogeen veroorzaakte zwelling van hepatocyten - de levercellen, zegt het Merck Veterinary Manual. Wanneer honden vacuolaire hepatopathie hebben, leidt de opeenhoping van glycogeen, een polysaccharide, tot vacuolaire verschuivingen. Deze verschuivingen kunnen echter worden teruggebracht naar hun vroegere staat. Een handvol verschillende componenten kunnen mogelijke oorzaken zijn van vacuolaire hepatopathie bij honden. Dierenartsen kunnen individuele honden beoordelen om hun specifieke triggers van de aandoening te bepalen.

Mogelijke oorzaken

Vacuolaire hepatopathie is voor sommige honden een erfelijke aandoening. Sommige honden worden ermee geboren. Oudere honden ervaren vaak idiopathische hepatopathie waarbij de wortel onzeker is. Factoren die het ontstaan ​​van vacuolaire hepatopathie bij honden kunnen veroorzaken, zijn kanker, langdurige infecties, het syndroom van Cushing en atypische bijnierhyperplasie. Het gebruik van medicatie wordt soms ook geassocieerd met het veroorzaken van vacuolaire hepatopathie bij honden. Glucocorticoïden, die steroïde hormonen zijn, kunnen soms leiden tot vacuolaire hepatopathie.

Typische symptomen

Typische indicaties van vacuolaire hepatopathie verschillen over het algemeen op basis van de specifieke triggers van de ziekte. Honden met de aandoening vertonen echter vaak symptomen zoals vermoeidheid, ongebruikelijke zwakte van de spieren, blauwe plekken, hijgen, zwelling van de maag, haaruitval, overmatige behoefte om te plassen en een kwetsbare huid. Veel honden met vacuolaire hepatopathie vertonen ook een aanzienlijke toename in eetlust en dorst. Zodra u een van deze dingen bij uw huisdier waarneemt, moet u hem voor controle naar de dierenarts brengen.

Veterinaire zorg

Als u eenmaal bij de dierenkliniek bent aangekomen, sta dan klaar om de professionals te voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie over uw huisdier op gezondheidsgebied. Bespreek alle medicijnen die uw huisdier gebruikt. Onthoud dat het van cruciaal belang is om altijd een veterinaire goedkeuring te krijgen voordat u uw huisdier een geneesmiddel geeft. Beschrijf specifiek wanneer uw hond voor het eerst aanwijzingen van een medisch probleem begon te vertonen. Duik vervolgens in de intensiteit van zijn specifieke symptomen. Uw dierenarts kan de situatie van uw huisdier op verschillende manieren analyseren, onder meer door een urineonderzoek uit te voeren, zijn bloed te controleren en zijn lever te onderzoeken via röntgenfoto's van de maag. Een belangrijke prioriteit bij de behandeling van vacuolaire hepatofie bij honden betreft het behandelen van de oorspronkelijke ziekte die de aandoening veroorzaakte.


Bekijk de video: oor reinigen hond (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos