Kort

Gevaren in de tuin: deze stoffen zijn giftig voor honden

Gevaren in de tuin: deze stoffen zijn giftig voor hondenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De tuin is een geweldige plek voor honden om rond te rennen en te leven. Maar voordat u uw viervoetige vriend zonder toezicht in de groene oase achter het huis laat spelen, moet u uw tuin van dichtbij bekijken. Er zijn meststoffen en andere stoffen die giftig kunnen zijn voor honden. Belangrijk voor hondenbezitters: is de tuin veilig voor honden? - Shutterstock / M_Nordin

Vooral als uw hond in een vreemde tuin speelt, moet u voorzichtig zijn - u weet tenslotte niet zeker of de planten zijn behandeld met meststoffen of pesticiden. Deze meestal chemische middelen zijn niet alleen giftig voor het kleine ongedierte dat ze zou moeten verdrijven - contact kan ook ernstige gevolgen hebben voor honden.

Fytosanitair: Giftig voor honden

Gewasbeschermingsmiddelen zijn bedoeld om tuinbloemen en dergelijke te beschermen tegen bladluizen, schimmels of onkruiden. Maar pesticiden kunnen ook gevaarlijk zijn voor honden. Dit is met name het geval als je trouwe viervoeter rechtstreeks in contact met hen komt - bijvoorbeeld als hij aan de verpakking knabbelde of zelfs van het pesticide at. Zelfs als u of uw buurman bezig bent met het sproeien van uw planten met chemische middelen, zou uw hond niet in de buurt moeten zijn omdat deze de pesticiden door de lucht zou kunnen absorberen. Als de gewasbeschermingsmiddelen al op de bladeren van een plant zitten en uw hond ze aflikt, is er meestal geen gevaar. Neem in geval van twijfel toch contact op met uw dierenarts.

Pas op voor slakkengif in de tuin

De naam onthult al tegen welke dieren de zogenaamde slakkenkorrel zou moeten werken. Maar het is niet alleen aantrekkelijk voor slakken, maar ook voor honden, omdat het aangenaam zoet smaakt. Gelukkig kan je trouwe viervoeter nauwelijks vergiftigd worden uit een enkele korrel, maar de hoeveelheid maakt het verschil: 0,5 gram slakkenkorrel per kilogram lichaamsgewicht van de hond kan erg gevaarlijk zijn. Houd daarom je trouwe viervoeter uit de buurt van bedden met een slakkengif.

In het groen: babyhonden in de vrije natuur

Hoe goed te bemesten

Als uw hond vaak in de tuin is en u uw planten regelmatig bemest, kunt u het beste overschakelen op organische meststoffen. Bijvoorbeeld, veren- of hoornmeel is mogelijk. Blijf echter uit de buurt van minerale meststoffen, omdat deze chemische cocktails extreem giftig zijn voor honden.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze hondenartikelen:

Let op giftig! Voedsel dat honden niet mogen eten

Op deze manier is de tuin veilig voor puppy's

Levensgevaar voor honden door barbecues

0 reacties Log in om te reageren


Video: Grote groepen orka's dreigen uit te sterven door giftige stof (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos