Artikel

Paasvuur: een gevaar voor dieren

Paasvuur: een gevaar voor dieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het paasvuur is op veel plaatsen een traditie. Branden worden elk jaar in tal van steden en dorpen aangestoken. Maar wat mooi is om naar te kijken, is ook een gevaar voor dieren. Je kunt hier achter komen waarom. Voor welke dieren is het paasvuur een gevaar? - Afbeelding: Shutterstock / Ivonne Wierink

 

Met Pasen is het op veel plaatsen op heilige zaterdag of paaszondag een traditie om een ​​paasvuur aan te steken. Het is een gewoonte van Germaans-heidense oorsprong waarin mensen het begin van de lente vieren. De houten gebouwen voor het paasvuur worden vaak een paar dagen voordat ze branden voltooid. Dit kan echter zeer gevaarlijk zijn voor dieren.

Waarom zijn paasvuren gevaarlijk voor dieren?

Een hoop hout en kreupelhout is de ideale schuilplaats voor dieren - het materiaal voor het paasvuur is niet uitgesloten. Om deze reden moet hout dat al is opgestapeld, opnieuw worden gelaagd voordat het Paasvuur wordt aangestoken.

De stapel hout schudden is niet genoeg om dieren weg te jagen die zich er comfortabel in hebben gemaakt. In plaats van te vluchten, zou ze liever kalm blijven en zich blijven verbergen.

Voor welke dieren is het paasvuur een gevaar?

• vogels

Vogels zoals mees, roodborstje of zelfs het zeldzame winterkoninkje gebruiken het paasvuur graag voor hun nestbouw. De voorbereide houten bergen zijn een ideaal toevluchtsoord voor hen. Hier kunnen de vogels vermoedelijk in vrede broeden.

• Kleine zoogdieren

Niet alleen vinden vogels onderdak in de ogenschijnlijk onschadelijke houten gebouwen, maar ook kleine zoogdieren zoals veldmuizen of marters. Wilde konijnen worden ook aangetrokken door de voorbereidingen voor het paasvuur. Het zijn snelle dieren, maar vuur kan hen ook fataal zijn. Bovendien nestelen egels er het liefst in om hun jongen te krijgen.

• amfibieën

Padden of andere amfibieën worden ook getroffen. Het paasvuur vormt ook een gevaar voor hen, zij willen bescherming zoeken in de schaduwrijke en vochtige ondergroei van de hoop.

Waarschuw dierenrechtenactivisten

Juist omdat de brandstof voor een paasvuur enige tijd wordt verzameld voordat het afbrandt en veel dieren het gebruiken als schuilplaats of broedplaats, is het des te belangrijker om de houten structuren vlak voor de paasvuur op te richten of opnieuw te rangschikken. Tenminste dat is wat dierenrechtenactivisten eisen, waaronder dat van de "Animal Rights Watch".

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze dierenonderwerpen:

Houd konijnen goed: zo voelen de dieren zich comfortabel

Twee kittens laten zien waarom ze uitkijken naar Pasen

Een eendje geniet van de lentezon

0 reacties Log in om te reagerenOpmerkingen:

  1. Rodger

    Het spijt me, dat kwam tussenbeide... Maar dit thema staat me heel erg na. Schrijf in PB.

  2. Aviram

    Ik denk dat dit een briljante zin is.

  3. Nasida

    sommige zijn te schattig...Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos