In detail

Boerenkat: geef tijd om zich te vestigen


Als u een kat van de boerderij wilt kopen, moet u vooraf een paar dingen overwegen. Vooral als het huis van uw nieuwe dierenvriend een appartement is, wees geduldig. De voormalige freelancer moet immers wennen aan de nieuwe levenssituatie. Deze tips helpen u eraan te wennen. Een boerderijkat heeft geduld nodig om eraan te wennen - Shutterstock / JetKat

Het lijkt zo simpel: geef het lieve kitten van de boerderij een nieuw thuis waarin het zich helemaal comfortabel voelt. Maar wees voorzichtig: het is vaak niet gemakkelijk voor de fluwelen poot om eraan te wennen. Lees hier waar u vanaf het begin op moet letten en hoe u uw nieuwe lieveling kunt ondersteunen.

Kittens van de boerderij: gratis toegang vereist

Ze veroveren harten stormachtig: de schattige jonge katten van de boerderij die je misschien tijdens je laatste vakantie in het land hebt gezien. Overweeg de beslissing om een ​​of twee kittens bij u thuis te nemen. Je kunt ook de onhandige fluwelen poten opvoeden om tijgers te huisvesten, maar je doet jezelf en je nieuwe metgezellen niet altijd een plezier. De vrijheidslievende dieren hebben voldoende beweging nodig en zijn vaak al ingesteld om als jager te leven. Een huis met een tuin of een appartement met wandelmogelijkheden zou de ideale voorwaarde zijn.

Boerenkatten genieten volop van het leven

Geef de kat voldoende rust

Het leven op de boerderij is meestal minder luid en hectisch - de lenige viervoetige vrienden voelen op dezelfde manier als wij mensen. Uw kat moet wennen aan het geluid van stofzuigers, haardrogers en het geschreeuw van kinderen. Tip: een rustig huishouden is beter geschikt om zich te vestigen dan een groot gezin met veel kinderen.

Natuurlijk willen de kleintjes het nieuwe huisdier aaien en knuffelen. Voor de kat betekent dit echter vooral stress - het is tenslotte niet gewend om dicht bij de mens te zijn. Zorg er daarom voor dat er voldoende rustplaatsen zijn die het kitten in zijn nieuwe huis kan gebruiken.

Een kat adopteren van de boerderij: vereisten

Als je een boerderijkat wilt adopteren, kan dit een uitdaging zijn. Omdat ...

Voor nu geldt het volgende: less is more

In het begin moet u de zwerfboerderijen voorzien van een vrij schaars ingerichte kamer. Toch moeten essentiële dingen zoals eten, toilet en speelgoed hier beschikbaar zijn. Geleidelijk aan kun je de andere kamers verkennen met je nieuwsgierige vriend en elkaar leren kennen. Na een tijdje zal je partner vertrouwen in je opbouwen, stressbestendig zijn en ook wennen aan de nieuwe omgeving - de beste voorwaarden voor een knuffelige toekomst.

Video: Kat boer (Augustus 2020).