Informatie

Brachycefalie bij honden

Brachycefalie bij honden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een fan bent van rassen met korte muilkorven en ingedrukte gezichten, is het waarschijnlijk dat je favoriete hoektanden brachycefale rassen zijn. De term betekent "korte neus". Hoewel deze honden bepaalde charmes bezitten, zijn ze ook kwetsbaar voor gezondheidsproblemen die verband houden met hun anatomie en de tol die het op hun ademhalingssysteem vraagt. Het is belangrijk om een ​​dierenarts te vinden die bekend is met de speciale behoeften van deze honden.

Brachycefale anatomie

De kopvorm van brachycefale rassen verschilt van die van langsnuitige hoektanden. Terwijl de onderkaak in proportie is, is de bovenkaak kort, waardoor de hond het klassieke uiterlijk van de ondervoorbeet heeft. Ze hebben meestal smalle neusgaten, ook wel bekend als stenotische neusgaten. Omdat hun gezichten en snuiten kort zijn, hebben brachycefale honden meestal langwerpige zachte gehemelte - de binnenflappen die de neus van de mondholte scheiden. Net als andere honden hebben ze 42 tanden op de vervaldag, maar hun helikopters moeten in kleinere ruimtes passen, wat kan leiden tot tandheelkundige en parodontale problemen.

Brachycefale rassen

Brachycefale hondenrassen zijn er in alle maten. Ze omvatten de bulldog, de mopshond, de pekinees, de shih tzu, de Lhasa apso, de Cavalier King Charles-spaniël, de Japanse kin, de Boston-terriër, de Franse bulldog, de bokser, de Brusselse griffioen, de chow-chow, de Engelse mastiff, de Tibetaanse spaniel en de bull mastiff. Sommige autoriteiten noemen de Yorkshire Terriër en Chihuahua ook als brachycefale rassen, hoewel hun snuiten merkbaar langer zijn dan die van de andere brachycefale honden.

Brachycefaal luchtwegsyndroom

Ademhalingsziekte die brachycefale rassen treft, kan leiden tot brachycefaal luchtwegsyndroom. BAS-symptomen zijn luidruchtige en moeilijke ademhaling, intolerantie voor inspanning, constant hijgen en flauwvallen. Het is belangrijk om uw brachycefale hond op een gezond gewicht te houden, aangezien obesitas het probleem verergert. Neem uw hond niet mee voor wandelingen bij warm en vochtig weer, en bewaar hem in een ruimte met airconditioning als de temperatuur stijgt. Gebruik bij wandelingen een harnas in plaats van een halsband, aangezien het harnas niet op de luchtpijp drukt. Ernstig aangetaste honden kunnen enige verlichting krijgen van een operatie, waaronder mogelijk het verwijden van het neusgat en het verwijderen van overtollig weefsel in het zachte gehemelte.

Andere Overwegingen

Als u uw hond over een lange afstand moet vervoeren, moet u misschien met uw huisdier rijden of een chauffeur inhuren in plaats van hem in een vliegtuig te zetten. De titel van een persbericht van het Amerikaanse Department of Transportation uit 2010 zegt het al: "Honden met een kort gezicht meer vatbaar voor dood tijdens de vlucht, volgens DOT-gegevens." Vooral Engelse buldoggen en mopshonden lopen gevaar. Brachycefale honden hebben vaak oogproblemen, omdat hun oogkassen ondieper zijn dan honden met normale muilkorven en kop. Veel van deze honden hebben een rimpelige huid. De huidplooien moeten regelmatig worden gereinigd om bacteriegroei en daaropvolgende infecties tegen te gaan.

Referenties


Bekijk de video: huilende hond (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nechemya

  Natuurlijk. Het gebeurt. Laten we deze kwestie bespreken.

 2. Gwynham

  Het spreekt voor zich.

 3. Gobei

  Een heel leuk idee

 4. Radolf

  Het is opmerkelijk, het is de waardevolle informatie

 5. Saeger

  'S Avonds gooide een vriend het adres van uw site op de zeep af. Maar ik heb niet veel belang gehecht, ik ging vandaag naar binnen en besefte dat ze gelijk had - de site is echt super!

 6. Mazuzil

  Is terloops op een forum gekomen en heeft dit thema gezien. Ik kan je helpen. Samen kunnen we de beslissing vinden.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos