Informatie

Gedragsvragen over reuen

Gedragsvragen over reuen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jongen of meisje? Als u overweegt een hond toe te voegen aan uw huis, is een van de belangrijkste beslissingen het beslissen welk geslacht het beste is. Er zijn verschillende mythes over het gedrag van reuen, en het is de moeite waard om er wat licht op te werpen om een ​​beter begrip te krijgen van jongensachtig hondengedrag. Daarna kunt u eindelijk beslissen of u in die blauwe of roze kraag wilt investeren.

Zijn reuen waarschijnlijk agressief?

Naarmate een mannelijke puppy ouder wordt, zullen hormonen een rol gaan spelen bij het veranderen van gedrag. Bij sommige honden kunnen hormonale veranderingen ervoor zorgen dat ze agressief worden tegenover andere honden als ze gaan strijden om een ​​partner. Castratie op dit punt zal alleen het gedrag veranderen dat wordt beïnvloed door mannelijke hormonen. Volgens dierenarts Wendy C. Brooks wordt agressief gedrag ten opzichte van andere reuen naar schatting bij 60 procent van de gecastreerde honden geëlimineerd.

Zijn reuen waarschijnlijk rond te zwerven?

Ronddwalen op zoek naar een partner roept gedachten op over romantische avonturen, zoals die worden geportretteerd in de tekenfilm "Lady and the Tramp." In het echte leven kan roaming echter gevaarlijk gedrag zijn, met zoveel gevaren op de loer in de buitenwereld. Reuen hebben de neiging om rond te dwalen als ze een loops vrouwtje kunnen voelen en sommigen kunnen behoorlijk getalenteerde Houdini's worden. Volgens veterinair gedragsdeskundige Nicholas Dodman zal echter bij 90 procent van de reuen de kans op rondzwerven verkleinen.

Zijn reuen gemakkelijk te trainen?

Je vraagt ​​je misschien af ​​welk geslacht zal uitblinken in de gehoorzaamheidsring. Hoewel er geen generalisaties kunnen worden gemaakt over de vraag welke seks slimmer is, zijn er enkele overwegingen waarmee u rekening moet houden. Reuen worden meestal langzamer volwassen dan vrouwtjes, wat de vrouwelijke hond een voorsprong kan geven als het gaat om het gebruik van de hersenen. Als de mannetjes hun achterstand echter inhalen, zou er geen groot onderscheid tussen de twee moeten zijn. Houd er echter rekening mee dat een intacte reu soms koppig kan zijn en zijn focus kan verliezen naarmate hij ouder wordt en een vleugje krijgt van die Franse poedel die krols aan de overkant van de weg ligt.

Zijn reuen waarschijnlijk te merken?

Als uw puppy opgroeit tot een puber, zal hij urinemarkering ontdekken. Dit typische beenliftgedrag dat wordt gebruikt om urine op verschillende oppervlakken te druppelen, is hoe honden hun territorium afbakenen; op dezelfde manier waarop u een hek zou plaatsen om uw eigendomslijnen te definiëren. Dit gedrag is echter niet uniek voor alleen intacte mannetjes; sommige vrouwelijke honden merken en sommige gecastreerde honden doen het ook. Terwijl lantaarnpalen, brandkranen en struiken de meest voorkomende slachtoffers zijn van "gouden buien" voor honden, wordt het gedrag vervelend wanneer uw hond op de banden van uw auto of op het huismeubilair mikt. Castratie maakt een einde aan urinemarkering bij ongeveer 60 procent van de honden, zegt Dodman.

Zijn mannelijke honden waarschijnlijk te bult?

Naarmate uw reu volwassen wordt, zullen de testosteronniveaus beginnen te stijgen, wat leidt tot "mannelijk gedrag". Op de leeftijd van ongeveer 5 maanden kan Scruffy beginnen met het leren van de ABC's van opstijgen en wippen. Mannetjeshonden zullen bulten, en vaak zijn de slachtoffers van dergelijke acties knuffelbeesten, kussens en de gevreesde benen van uw arme gasten. Houd er echter rekening mee dat castratie het stijggedrag bij 67 procent van de mannen zal verminderen, merkt Dodman op.

Zijn reuen een goede keuze?

Hoewel castratie bepaald gedrag kan verminderen, zullen de verschillen tussen het gedrag van mannelijke en vrouwelijke honden duidelijker zijn als u besluit uw reu intact te laten. U kunt daarom meer "mannelijk" gedrag zien dat hierboven wordt genoemd, zoals het opheffen van de benen, zwerven en agressie. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat honden intenser, sneller en voor een langere periode reageren omdat het als een gedragsmodulator werkt, aldus de American Kennel Club Health Foundation. Dit kan verklaren waarom intacte mannetjes 2,6 keer meer kans hebben om te bijten dan gecastreerde honden.

Als het echter gaat om het kiezen tussen een reu of een teefje, kunnen er geen generalisaties worden gemaakt. Sommige reuen zijn misschien zo zoet als een cupcake, terwijl sommige vrouwtjes een behoorlijke uitdaging kunnen zijn. Het komt uiteindelijk allemaal neer op het individuele temperament, het ras en de opvoeding van de hond.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: cane corso monta a perrita bulldog frances (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos