Informatie

Doorligwonden bij honden

Doorligwonden bij honden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Terwijl je hond door haar gouden jaren gaat, kun je eeltplekken en zweren op haar ellebogen of achterhand opmerken - of andere benige punten op haar lichaam met heel weinig vacht of vetweefsel om haar huid te verzachten, meedogenloze oppervlakken, zoals tegelvloeren en een betonnen patio, plaatsen waar ze graag rust. Deze zweren, bekend als "doorligwonden" of drukzweren (decubitale ulcera), ontstaan ​​op de huid doordat ze te lang in dezelfde positie liggen.

Onder druk

Doorligwonden ontstaan ​​waar de huid over de elleboog, heup of ander benig lichaamsdeel van uw hond het oppervlak van de grond of vloer raakt, vooral wanneer een hond veel tijd in dezelfde houding doorbrengt. Doorligwonden kunnen beginnen als eelt - verdikte delen van de huid waar het haar is uitgewreven - en het kunnen ook hygroma's zijn - gezwollen, zachte, met vloeistof gevulde zakjes net onder het huidoppervlak. Veelvoorkomende plekken voor doorligwonden bij honden zijn de hakken, heupen, ellebogen en de zijkanten van de achterpoten. Deze plekken kunnen zweren worden als ze met kracht, trauma of wrijving samenkomen, en ontwikkelen zich vaak tot huilende wonden die je hond continu likt.

De last verlichten

De beste manier om doorligwonden te behandelen, is om te voorkomen dat ze terugkeren als u ze eenmaal heeft ontdekt en met de behandeling bent begonnen. Beter nog, probeer ze helemaal te voorkomen door uw pup een comfortabele rustplek te bieden met voldoende vulling. Om decubitus af te weren, legt u zachte dekens en kussens voor uw hond op haar favoriete rustplekken, en als u merkt dat ze neigt om haar in een bepaalde positie te vestigen of de ene kant boven de andere te verkiezen, haar te helpen haar positie regelmatig te veranderen.

Zere verliezers

Sommige rassen zijn vatbaarder dan andere voor het ontwikkelen van decubitus. Grote honden zoals Duitse Doggen, Mastiffs, Dobermanns, Labrador retrievers en Duitse herders lopen gevaar, net als kortharige honden, waaronder beagles en bulldogs. Honden met een slank postuur, greyhounds, whippets, borzoi's en Afghaanse honden hebben ook meer kans op het ontwikkelen van decubitus dan honden met meer vlees op hun botten. Honden in hun gouden jaren en gewonde pups die veel tijd doorbrengen met rondslingeren tijdens het herstel lopen ook risico.

Symptomen en risico's

Doorligwonden zijn gemakkelijk te herkennen - haarloze plekken met een dikke, grijze of mogelijk roodachtige huid die kan lijken op met vloeistof gevulde zakjes net onder de huid. Als uw hond de huid rond een doorligwond likt, kan hij rauw worden en gaan bloeden. Voor huisdieren met lang haar of zeer dikke vachten, til de vacht op om te controleren op zweren. Om infectie te voorkomen bij doorligwonden die zich hebben ontwikkeld tot open wonden, moet u samen met uw dierenarts de beste behandeling kiezen.

Referenties


Bekijk de video: Abսsed u0026 Paralysed OLD DOG never wagged her tail until he met her FOSTER DAD! RESCUED! (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos