Informatie

Het gedrag van honden samen en het introduceren van een nieuwe hond in het gezin

Het gedrag van honden samen en het introduceren van een nieuwe hond in het gezin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Honden zijn sociale dieren. Het samen begrijpen van het gedrag van honden helpt de overgang van het introduceren van een nieuw hondje aan het gezin zo soepel en probleemloos mogelijk te maken.

Hiërarchie tot stand brengen

Alle hondenpakketten hebben een volgorde of hiërarchie. Het alfamannetje is de baas en alle anderen worden op volgorde onder hem gerangschikt. Honden zijn alleen veilig en tevreden als ze hun plaats in de roedel kennen, zelfs als die plek helemaal onderaan is. Dus wanneer er nieuwe honden bij elkaar komen, zullen ze eraan werken om te bepalen welke van hen superieur is. Een dominante hond gebruikt lichaamstaal om in eerste instantie voor zichzelf te gelden. Hij zal zichzelf in alle scenario's op de eerste plaats zetten, waarbij hij bijvoorbeeld zijn ondergeschikte vaak opzij duwt om als eerste door een deur te komen. Een onderdanige hond zal zijn positie communiceren door op zijn rug te rollen en zijn buik te laten zien, oogcontact te vermijden en de superieure hond nooit uit te dagen. Een hond die in een mensenfamilie leeft, mag zichzelf nooit als roedelleider beschouwen - dat is jouw taak.

Speel

Honden gebruiken spel om meer te weten te komen over hun omgeving, andere honden en om grenzen te stellen. Het is als een repetitie voor het echte leven. Het is normaal dat honden opgewonden grommen tijdens het spelen, dus wees niet ongerust als uw hond een grom laat horen in combinatie met een kwispelende staart en gebogen houding. Dit is een klassiek grommen. Het spel wordt soms moeilijk, maar honden zijn meer dan in staat om elkaar te vertellen wanneer genoeg genoeg is. Een gil zegt: "Auw, te ruw", en een blaf zegt: "Hé, je bent een eikel en ik zal er niet veel langer over doen!"

Conflict

Soms kunnen honden niet meteen met elkaar overweg, normaal gesproken omdat ze allebei proberen hun dominantie te laten gelden. In zeldzame gevallen kan dit een klein conflict in het kamp veroorzaken, vaak gekenmerkt door gekibbel over speelgoed, slaapplekken en pogingen om aandacht van u te krijgen. Als er een nieuwe hond bij uw gezin komt, is het volkomen normaal dat uw huidige hond zich bedreigd voelt. Hij heeft een territoriaal instinct dat hem ertoe aanzet om vermeende indringers te waarschuwen. Dit instinct veroorzaakt vaak wrijving in de vroege stadia wanneer er een nieuwe hond bij uw gezin komt.

Eerste introductie

Gebruik een neutrale locatie en leiband beide honden wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Laat een vriend je helpen door de riem van een van de honden vast te houden. Als u een neutrale locatie kiest, betekent dit dat de inwonende hond niet volledig verblind is wanneer de hond bij hem thuis opduikt. De eerste introductie geeft hen de kans om in een vroeg stadium een ​​oplossing te vinden voor dominantie. Prijs beide honden als ze passief en welgemanierd zijn en leid ze in verschillende richtingen weg als het te heet wordt.

Grenzen stellen

Als de ene hond op de bank mag en de andere niet, dan is er ongetwijfeld sprake van conflicten en verwarring. Stel vroegtijdig duidelijke grenzen en behandel beide honden gelijk. Ondersteun de dominante hond. Voer hem eerst, aai hem eerst en ga mee met de hiërarchie die de honden hebben vastgesteld. Misplaatste pogingen om het zelfvertrouwen of het zelfvertrouwen van de zwakkere hond te verbeteren, zullen alleen maar tot meer conflicten leiden.

Referenties


Bekijk de video: Walvis Laat Duiker Niet Gaan. Tot Ze Doorheeft Waarom (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Cornelio

  Ja ok. Ik heb het 5 gezet.

 2. Gukora

  Gewillig accepteer ik. Naar mijn mening is het echt, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.

 3. Burhleag

  Wordt weggenomen

 4. Stodd

  Ik denk dat ik fouten maak. We moeten bespreken. Schrijf me in PM.

 5. Hadi

  Dit onderwerp is gewoon geweldig :), interessant voor mij)))Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos