Opmerkingen

Dieet voor sportieve honden: tips


Of het nu politie, slee of jachthond is: de voeding voor sportieve honden moet veel intensiever worden gepland dan voor de normale familiehond. Enkele tips om de hogere energiebehoeften van uw actieve vierbenige vriend goed te dekken. Huskies tonen hun uithoudingsvermogen en temperament als sledehonden - Afbeelding: Shutterstock / AnetaPics

Sommige honden zijn niet alleen gelukkige metgezellen voor mensen. Ze nemen ook belangrijke maar fysiek veeleisende taken op zich - zoals sledehonden of politiehonden. Op een "werkdag" hebben deze dieren een extreem hoog energieverbruik. De dosering en samenstelling van uw voer moet dienovereenkomstig worden aangepast. In het beste geval plant u het dieet voor sportieve honden individueel - afhankelijk van leeftijd en taak.

Dieetdoelen voor sportieve honden

Wat heeft voeding voor atletische honden te doen? Natuurlijk moet u vooral het gewicht van uw dier houden. Daarom moet in elk geval aan de normale dagelijkse behoeften van de hond worden voldaan. Tegelijkertijd moet u zoveel extra energie toevoegen door het voer dat uw hond grote fysieke stress kan weerstaan.

Tegelijkertijd moet het voedsel gemakkelijk te verteren zijn. Het juiste voer kan ook door het lichaam veroorzaakte reacties compenseren - door de juiste eiwitten en vitaminen toe te voegen. Belangrijk: afhankelijk van de taak van het dier, moet het dieet voor sportieve honden anders zijn. Een windhond en een speurhond hebben heel andere fysieke eisen aan hun voedsel.

Behendigheid van hondensporten: de hindernisbaan op foto's

Tips voor het voedingsplan

Gebruik geen conventioneel ingeblikt voedsel in het dieet voor sportieve honden. Voer alleen speciaal droog compleet voedsel. Het is gemakkelijker te verteren en de energie van dergelijk voedsel komt sneller beschikbaar wanneer het lichaam het erg druk heeft. Stel het eten op zijn best samen.

Voedingstip voor sportieve honden: bij dieren die langdurig fysiek actief zijn, moet het vetgehalte in het voer worden verhoogd tot maximaal 35 procent. Om de stress te absorberen die wordt veroorzaakt door de zware lichamelijke inspanning, voegt u 32 tot 40 procent eiwit toe aan het voer, afhankelijk van de mate van inspanning.

Vitaminen B1, B6 en B12 verlagen ook het stressniveau. Omega-3-vetzuren verbeteren de zuurstofuitwisseling in het bloed en kunnen ontstekingen door lichamelijke inspanning verminderen. L-carnitine ondersteunt de cellen bij het correct gebruik van vetzuren. Melkzuurbacteriën helpen bij de spijsvertering. Het is natuurlijk heel belangrijk dat uw hond veel drinkt - om uitdroging te voorkomen.

Video: Wandelen in het park + hoe gezond is wandelen? (Mei 2020).