Informatie

Dierlijke feiten over de Boykin-spaniël


In 1984 noemde de wetgevende macht van South Carolina de Boykin-spaniël de officiële staatshond. In 2009 werd de Boykin-spaniël volledig erkend door de American Kennel Club. Deze knappe, middelgrote, goedaardige hond is ook een prima familiehuisdier en atleet.

Jachthonden uit South Carolina

Oorspronkelijk gefokt om op wilde kalkoen te jagen, wordt de Boykin-spaniël ook gevonden als begeleider van eenden- of duivenjagers, samen met degenen die jagen op hooggelegen wild, zoals fazanten. De Boykin is kleiner dan de meeste andere jachtrassen, waardoor hij comfortabel in kleine jachtboten voor watervogels past zonder ze van streek te maken. In het veld zorgt zijn bruine vacht voor natuurlijke camouflage wanneer hij op pad gaat met fazanten- en kalkoenjagers.

Boykin Spaniel familieleden

Als je de Boykin-spaniël niet kent, zou je kunnen denken dat hij een bruine cocker-spaniël-mix is. Dat is niet ver van het doel. De afkomst van de Boykin omvat verschillende spaniël- en retrieverrassen, waaronder de cocker en de Engelse springerspaniël - die ooit hetzelfde ras waren - de Amerikaanse waterspaniël en de retriever van Chesapeake Bay. De stamvader van de Boykin-spaniël was een zwerfhond die begin 1900 in de buurt van Spartanburg, South Carolina, werd gevonden. De persoon die de hond opnam, voelde het jachtvermogen in het dier en stuurde hem voor training door Whittaker Boykin. Boykin ontwikkelde de hond en zijn nageslacht tot top, kleine jachthonden.

Uiterlijk van Boykin Spaniel

Boykin-spaniëls zijn voorzien van jassen in verschillende bruine tinten. De rasstandaard van de American Kennel Club staat een rijke bruine, leverkleurige of donkere chocoladetint toe. Hoewel een Boykin een witte vlek op de borst of tenen kan hebben, is dat zo ver als de markeringen. Op de vervaldag variëren mannelijke Boykins van 15,5 inch tot 18,5 inch lang bij de schouder, met vrouwtjes iets kleiner bij 14 inch tot 16,5 inch. Als ze volgroeid zijn, wegen deze middelgrote honden 25 tot 40 pond. De oren van de spaniël omlijsten zijn gezicht en hangen naast zijn jukbeenderen.

Andere dieren en kinderen

Boykins-spaniëls kunnen goed overweg met andere honden en zijn over het algemeen goed met katten. De meeste Boykins zijn slim, vriendelijk en vol energie, dus ze zijn prima metgezellen voor oudere kinderen die ook energie hebben om te verbranden. Naast jagen, kun je die Boykin-spaniël-energie kanaliseren naar andere hondenactiviteiten, zoals behendigheid, flyball en alles wat met water te maken heeft.

Referenties


Bekijk de video: Boykin Spaniel - TOP 10 Interesting Facts (Januari- 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos