In detail

Koop Pyreneese berghond: informatie over de Chien de Montagne des Pyrénées


Als u een Pyreneese berghond wilt kopen, kiest u voor een "zachte reus". De bijnaam past, de imposante witte herderbeschermingshond is niet alleen groot en sterk, maar heeft ook een uiterst aangenaam en liefdevol karakter. Voordat u koopt, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet weten, zodat de Pyreneese berghond niets mist. De Pyreneese berghond is een indrukwekkende rashond die veel beweging en consistente training nodig heeft - Shutterstock / schubbel

De Chien de Montagne des Pyrénées, zoals zijn echte naam, diende ooit zijn mensen in de Pyreneeën als bewaker en herdershond. Tegenwoordig is de witte reus, die tot 60 kilogram weegt en tot 80 centimeter groeit, voornamelijk een familie- of gezelschapshond.

Pyreneese berghond: dit geldt voor eigenaren

Het sociale hondenras heeft absoluut een volledige familieband nodig. Voordat je een Pyreneese berghond koopt, moet je ervoor zorgen dat je hem de liefde, genegenheid en activiteit kunt geven die hij nodig heeft. Naast liefde is training van soevereine honden absoluut noodzakelijk. Vanaf het begin moet de Chien de Montagne des Pyrénées geduldig en consequent worden opgevoed en bezig worden gehouden.

De "zachte reus" heeft de neiging een beetje koppig van karakter te zijn, daarom is een bepaalde liefhebbende autoriteit in hondentraining niet verkeerd. Kortom, de viervoetige vriend beoordeelt situaties goed en handelt onafhankelijk en veilig. Geweld of dwang zijn echter de verkeerde instrumenten in de opvoeding van een Chien de Montagne des Pyrénées en moeten absoluut worden vermeden. Empathie, begrip en consistentie zijn de betere hulpmiddelen op weg naar een geweldige vriendschap tussen mens en hond.

Zoek hondenfokkers: er zijn verschillende opties

Je kunt een gerenommeerde hondenfokker niet alleen vinden via een advertentie in de krant of het telefoonboek ...

Chien de Montagne des Pyrénées houdt van veel beweging

De Chien de Montagne des Pyrénées heeft voldoende beweging nodig. Oorspronkelijk zwervend door de uitgestrektheid van de bergen in de Pyreneeën als herdershonden, houden de vierbenige vrienden die dol zijn op bewegen nog steeds van rennen, spelen en ontdekken in de vrije natuur zonder riem. In het ideale geval heeft de Pyreneese berghond een groot gebied tot zijn beschikking, dat hij onafhankelijk kan "controleren".

Kooptip: als u een Pyreneese berghond koopt, kiest u absoluut een gerenommeerde en goede fokker. In de gids "Een goede hondenfokker herkennen" vindt u waardevolle informatie over het kiezen van de juiste fokker.