Informatie

10 dingen die u moet weten voordat u een Siberische Husky adopteert

10 dingen die u moet weten voordat u een Siberische Husky adopteert


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt ze zien racen, hun uiterlijk bewonderd en gehoord dat ze zeer intelligent en vriendelijk zijn. Leren over het ras voordat u adopteert, is de sleutel tot een lange en gelukkige relatie.

Ren liefje ren

Sinds hun oorsprong als sledehonden voor de Chukchi-bevolking in Noordoost-Azië, zijn husky's gefokt op snelheid en uithoudingsvermogen. Ze houden van rennen en zullen vaak kilometers rennen voordat ze stoppen. Zelfs als je gezegend bent met de benen van een Olympische hardloper, mogen husky's voor hun veiligheid nooit losgelaten worden buiten een veilig afgesloten omheind gebied.

"De Houdini van de hondenwereld"

De in Pennsylvania gevestigde Tails of the Tundra Siberian Husky Rescue verwijst naar husky's als de "Houdini's van de hondenwereld". Ze waarschuwen dat husky's zich door kleine gaten zullen wurmen, over hekken zullen klimmen of onder hekken zullen graven, deuren naar buiten zullen grendelen en zelfs door elektrische hekken zullen rennen. Om een ​​husky veilig te houden, moet u hem een ​​stap voor blijven en de beveiliging voortdurend herzien.

Alleen de eenzame

Husky's zijn zeer sociale, packgerichte honden. Ze hunkeren naar het gezelschap van mensen en andere puppy's. Als een husky te lang alleen wordt gelaten, betaalt u waarschijnlijk de prijs, inclusief maar niet beperkt tot onophoudelijk gehuil, een poging tot gevangenisstraf en / of vernietiging van een of meer van uw favoriete dingen. Veel reddingsacties raden aan om een ​​nieuwe husky in een bench te trainen.

Heb uw naaste lief en alle anderen

Husky's zijn vreselijke waakhonden. Ze vertrouwen vreemden bijna evenveel als hun familie. Als ze de kans krijgen, zullen ze de inbreker waarschijnlijk laten zien waar je de kostbaarheden bewaart. Als u op zoek bent naar zekerheid, investeer dan in een beter slot of een alarmsysteem.

Katachtige Pas op

Als je je huis deelt met een lid van de katachtige overtuiging, houd er dan rekening mee dat husky's een uitzonderlijk sterke roofzuchtige drive hebben. Hoewel ze uitstekend kunnen omgaan met mensen en de meeste honden, zullen ze maar al te vaak kleine dieren achtervolgen en doden, waaronder konijnen, kippen, katten en zelfs kleine honden en vee. Husky's moeten buitenshuis altijd onder uw directe controle staan ​​en nooit zonder toezicht met kleine huisdieren in huis.

Harige zaken

Als u geen stofzuigervoorraad aan uw beleggingsportefeuille heeft toegevoegd, doe dit dan voordat u een husky mee naar huis neemt. Naast het dagelijks afstoten, verliezen husky's hun hele ondervacht - in bosjes - minstens één keer en vaak twee keer per jaar. En denk er niet eens aan om het scheermes uit te breken om je hond af te koelen; hun ondervacht isoleert niet alleen tegen ijskoude kou, maar ook tegen hitte en schadelijke uv-straling.

Diep graven

Husky's hebben een natuurlijk instinct om te graven. Draai je om en ze zijn halverwege China in je favoriete tuinbed. Naast vertrappelde tomatenplanten betekent dit dat husky's onder hekken kunnen en zullen graven. Gebruik platen of andere barrières aan de binnenkant van het hek, of laat het hek minstens 30 cm onder de grond vallen.

Middelen bewaken

Veel Siberische husky's houden er niet van om hun eten, lekkernijen en speelgoed te delen. Voer de pups apart en neem na de maaltijd lege bakjes op om voedselagressie te ontmoedigen.

De ogen hebben het

In vergelijking met andere rassen hebben Siberische husky's weinig genetische gezondheidsproblemen. De Siberian Husky Club of America monitort twee in het bijzonder: heupdysplasie bij honden en erfelijke oogziekten, waaronder juveniele cataracten, progressieve retinale atrofie en corneadystrofie. Met adoptie krijgt u minder snel de volledige medische geschiedenis van de ouders van uw pup, maar uw dierenarts kan u helpen bij het opsporen van mogelijke problemen.

Vermoeide husky is gelijk aan gelukkige eigenaar

Huskies zijn atleten en hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig. En als ze moe zijn, zijn ze minder ondeugend. Het hebben van meer dan één hond kan een deel van de druk van hun menselijke verzorger wegnemen. Siberian Husky Assist Rescue in Bristol, Virginia biedt sledehondenlessen aan om huskybezitters te helpen en hun lading verbrandt wat overtollige energie.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: Gezin Adopteert Nieuwe Hond; Als De Dierenarts Hem Ziet Belt Hij Gelijk De Politie. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dafydd

  Naar mijn mening heb je het mis. E -mail me op PM, we zullen praten.

 2. Kelby

  Between us, I would try to solve this problem myself.

 3. Kimo

  de boodschap begrijpelijk

 4. Denys

  Ik raad je aan om de website te bezoeken waar veel artikelen over dit onderwerp staan.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos