In detail

Wat een rijk geluid onthult over de natuur

Wat een rijk geluid onthult over de natuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wist je dat het geluid van de natuur als een klein orkest is? En als het geluid echt vol is, is dit een teken van een gezonde omgeving. Zelfs als het bos en de weide er aan de buitenkant gezond uitzien, vertelt een veranderde "biofonie" hoe de natuur werkelijk is.

Het orkest van de natuur speelt zijn eigen "biofonie": of het nu insecten, amfibieën, vogels, zoogdieren of zelfs planten zijn - elke semi-natuurlijke ruimte heeft zijn eigen geluid, onthult muzikant en specialist in akoestische natuuropnames Bernie Krause volgens een rapport van "Spiegel" , Naar zijn mening wordt het geluid echter sterk bepaald door menselijke invloed - hoe groter het is, hoe stiller en minder veelzijdig het orkest van de natuur speelt. Dus probeerde Krause de aandacht te vestigen op het feit dat zelfs een schijnbaar duurzaam gebruik van de omgeving zijn akoestische sporen nalaat.

Om zijn theorie te bewijzen, bezocht hij in 1998 een gezonde weide voor een bergbos in Californië en nam hij het gevarieerde geluid van de dierenwereld op. Toen werd een milieuvriendelijke, dwz "zorgvuldige en selectieve ontbossing" uitgevoerd, gaat de "spiegel" verder. De volgende jaren kwamen steeds terug en de idyllische plaats maakte nog steeds een gezonde indruk. Het ooit zo prachtige natuurlijke orkest speelde echter veel stiller. Veel stemmen werden ingetrokken of misten volledig. Krause was in staat om soortgelijke waarnemingen te observeren voor andere natuurlijke gebieden waarin mensen een significante invloed op het milieu hadden - zelfs als dit niet altijd zichtbaar is. Doorlopend vliegtuiggeluid maakt bijvoorbeeld padden kwakzalver in Mexico en vervuiling van de zee dempt het geluid van hele koraalriffen.

Dus als je in de nabije toekomst een wandeling door de natuur gaat maken, moet je het niet alleen goed in de gaten houden, maar er ook goed naar luisteren - want wie weet hoe lang je van zo'n "biofonie" kunt genieten? Om een ​​ruwe indruk te krijgen van het werk van Krause: luister naar het fascinerende ritme van een boom.

0 reacties Log in om te reageren


Video: To the Arctic (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos