Informatie

Hoe kan ik incontinentie bij honden behandelen?


Hondenincontinentie kan verschillende oorzaken hebben. Als uw dierenarts heeft bepaald waarom uw trouwe viervoeter incontinent is, kan hij hem dienovereenkomstig behandelen. Therapieopties omvatten bepaalde medicijnen of chirurgische ingrepen. Als een hond lijdt aan incontinentie, kan alleen de dierenarts helpen - Shutterstock / Africa Studio

Voordat de dierenarts de incontinentie van uw hond kan behandelen, moet de dierenarts onderzoeken waarom uw huisdier op een ongecontroleerde manier urine verliest. Het verdere verloop van de therapie hangt hiervan af.

Laat uw hond incontinentie behandelen met een dierenarts

De incontinentie van een teef kan hormoongerelateerd zijn door een tekort aan oestrogeen. In dit geval kan de dierenarts een hormoonsupplement voorschrijven om het tekort te compenseren. Een oestrogeensupplement kan ook worden overwogen om een ‚Äč‚Äčincontinente, gecastreerde man te behandelen. Als er iets mis is met de sluitspier van uw incontinente hond, kunnen bepaalde medicijnen of soms een operatie helpen.

Chirurgie wordt ook aanbevolen als uw hond incontinentie heeft als gevolg van aangeboren misvormingen. Collageen kan bijvoorbeeld in het slijmvlies van de urethra worden geïnjecteerd of een Teflon-implantaat kan worden gebruikt. Als een tumor de oorzaak is van incontinentie, kan een operatie een verzachtend effect hebben; als het nog niet is uitgezaaid, kan de tumor worden weggesneden. Als het ongecontroleerde urineverlies het gevolg is van een urineweginfectie, zijn antibiotica meestal de aangewezen methode.

Hoe u de juiste dierenarts voor uw hond kunt vinden

Als uw hond ziek wordt, moet hij naar de dierenarts gaan. De meeste meesters zetten zojuist ...

Wat u zelf kunt doen

Volg de instructies van uw dierenarts zeer zorgvuldig op en vraag of u iets niet begrijpt of vergeet. Geef uw incontinente hond zoals gewoonlijk een drankje, verminder nooit de hoeveelheid water. Je kunt echter laat in de avond een extra wandeling met gas maken, zodat je trouwe viervoeter weer los kan komen voordat je naar bed gaat.

Probeer het genitale gebied van uw huisdier schoon te houden - veeg de kolf en het genitale gebied af met een beetje warm water. Daarnaast zijn er speciale luiers voor honden met incontinentie die de bewegingsvrijheid van het dier nauwelijks beperken en hem verlichting bieden.