In detail

Blootgestelde babytijger: Diego doet het geweldig

Blootgestelde babytijger: Diego doet het geweldigWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is zes weken geleden dat dierenarts Doris Tesch haar ogen nauwelijks kon geloven: een kleine babytijger lag in een mand voor haar deur. Ze weet niet wie het kleine dier heeft blootgesteld, maar ze vermoedt dat de circusmedewerkers erachter zitten. De mini-grote kat was niet ouder dan drie dagen, volledig uitgedroogd en lag roerloos in haar mand, herinnert Doris Tesch zich in de "Mitteldeutsche Zeitung", die verwijst naar de "dpa". Zoals te zien is in de video, is de wildcat nu goed hersteld.

Doris Tesch dacht er niet aan om de schattige kleine tijger op te geven: "Iedereen vertelde me dat ik Diego niet kon bereiken. Maar niets daar, ik kreeg hem opgepompt door infusen!" Het was het idee van haar dochter om de kleine jongen Diego te noemen, zoals de sabeltandtijger uit "Ice Age". In de video van de "B.Z." vertelt de dierenarts dat de eerste paar dagen een worsteling waren, maar na twee weken was het ergste voorbij; Diego heeft zich sindsdien geweldig ontwikkeld.

Ondertussen knaagt de kleine tijger aan de hand van zijn pleegmoeder en test hij zijn nieuw ontdekte krachten. Gelukkig heeft hij nog steeds geen tanden, anders kan het erg pijnlijk zijn voor zijn redder. Het enige wat ze hoeft te doen is uitkijken met de klauwen, legt Doris Tesch uit - ze zijn al zo scherp als messen. Little Diego kan ongeveer twee tot drie weken ravotten in de tuin van de dierenarts, daarna verhuist hij naar het Felidae-centrum voor wilde katten in Tempelfelde, meldt de "Mitteldeutsche Zeitung". Tot die tijd moeten de keepers in het wilde centrum een ​​prachtige omheining bouwen voor de vondeling. Om het daar echt goed te laten voelen, moet de kleine pompon een DNA-test doen. Dit is de enige manier om te bepalen tot welk type tijger hij behoort en aan zijn behoeften voldoet. Sommige tijgers zijn graag buiten in de winter, maar anderen hebben warme beschutting nodig.

Lief, nieuwsgierig en heel brutaal: tijgerbaby's


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos