Kort

4 gouden regels voor een geweldige vriendschap tussen mens en hond


Honden zijn geen speelgoed of knuffels. Als je hiermee rekening houdt, heb je al de basis gelegd voor een harmonieuze vriendschap tussen mens en hond. Met een liefdevolle maar consistente hondentraining laat je ook je viervoetige vriend zien dat je een betrouwbare partner bent. Dit is hoe je hond leert dat hij je kan vertrouwen. Vertrouwen is belangrijk in vriendschap tussen mens en hond - Shutterstock / Nina Buday

Voor een geweldige vriendschap tussen mens en hond is het handig als je jezelf af en toe in je vierbenige vriend plaatst. Op deze manier kunt u beter begrijpen hoe uw eigen gedrag door hem wordt ontvangen.

1. Begrijp honden correct

Een hond neemt zijn omgeving heel anders waar dan een persoon. Terwijl mensen voornamelijk vertrouwen op hun gezichtsvermogen, zijn de reukzin, het gehoor en de aanraking bij honden meer uitgesproken. Bovendien communiceert een hond anders dan een persoon - hij richt zich voornamelijk op lichaamstaal. Het is daarom belangrijk voor hondentraining dat u uw hond niet verwart met onduidelijke signalen.

Kies een aantal duidelijke basisopdrachten die u uw hond vanaf jonge leeftijd kunt leren en geduldig kunt zijn. De vriendschap tussen mens en hond kan kraken als je trouwe viervoeter niet begrijpt wat je van hem wilt en je kunt hem ook straffen of schreeuwen vanwege dit gebrek aan begrip.

2. Vertrouwen tussen mensen en honden

Als het je lukt om kalm te blijven, zal de hond je vertrouwen. Hij weet dat hij op elk moment op u kan vertrouwen en dat hij veiligheid en zekerheid bij u zal vinden. De vriendschap tussen mensen en honden verschilt nauwelijks van de vriendschap tussen twee mensen. Blijf dus altijd duidelijk, ondubbelzinnig en consistent - maar eerlijk. De viervoetige vriend luistert meestal automatisch naar je als hij je vertrouwt. Hij twijfelt er immers niet aan dat je weet wat goed voor hem is.

Blije honden: 5 tips voor een gezonde hondenziel

Wanneer aan de basisbehoeften zoals eten, slapen en reguliere preventieve zorg wordt voldaan, moet je ...

3. Vriendschap heeft respect nodig

Respect in vriendschap tussen mens en hond is net zo belangrijk als begrip en vertrouwen. Deze drie dingen overlappen elkaar; Respect vereist begrip en schept vertrouwen. Verras je hond nooit met je genegenheid en dwing hem niet om te knuffelen of te spelen wanneer hij dat niet wil. Het gedrag van de hond vertelt je of hij in een knuffel- en speelstemming is - of niet. Als hij een dutje doet of ergens mee bezig is, laat hem dan met rust. Hij zal naar je terugkomen als hij dat wil.

Het is niet altijd duidelijk voor mensen wat de interesse van honden wekt. Misschien heeft hij net een opwindende geur ontdekt die hij graag zou willen verkennen. Laat uw hond een hond zijn. Als u kinderen hebt, is het bijzonder belangrijk om hen deze regel te leren. Omdat de kleintjes nog moeten leren dat het vriendelijke gefluister een levend wezen is en geen speelgoed of knuffel. Als u dit echter liefdevol en duidelijk aan uw kinderen uitlegt, leren de kleintjes een levensles in termen van empathie, mededogen en vriendschap.

4. Joint ventures

Last but not least moet het plezier tussen mens en hond niet worden verwaarloosd. Joint ventures en ervaringen versterken vriendschap. Maak lange, spannende wandelingen en kies af en toe een andere route. In de hondenspeelplaats leert je trouwe viervoeter ook andere soorten kennen en kan de relatie worden versterkt als je met minnaressen of minnaressen speelt.