Opmerkingen

5 praktische tips voor het leven met de kat


Je houdt geen kat, je leeft met een kat. Om het leven met de Miez niet altijd even gemakkelijk te maken voor alle betrokkenen, moet u de volgende praktische tips in de gaten houden. Er zijn verschillende manieren om samen te ontspannen - Shutterstock / Production Perig

Leven met een kat is een van de mooiste ervaringen die je als dierenliefhebber kunt hebben. Maar katten zijn als mensen: bepaalde dingen maken ze gek. Soms kan het heel gemakkelijk zijn om dergelijke ergernissen kwijt te raken: krassen op de tafelpoot, kattenhaar op de bank of stinkende kattenbakvulling - eenvoudige huismiddeltjes helpen tegen veel van deze dingen.

1. Krassen op meubels: wat u kunt doen

Je weet het waarschijnlijk: zodra je kat een favoriete plek heeft gekozen om te krabben, kun je het klauwmonster niet langer stoppen om dit te doen. Maar misschien hoeft u dat niet te doen. Wikkel en bescherm het gebied - of het nu een tafelpoot, een ladekast of een houten reling is - eenvoudig met een beetje sisal. Natuurlijk moet je je kat altijd een goede krabpaal bieden, zodat hij helemaal niet naar het meubilair gaat.

2. Dit maakt het voor u gemakkelijker om kattenhaar uit de bekleding te verwijderen

Kattenhaar maakt het leven met een fluwelen poot vaak een uitdaging - vooral als de bank, fauteuil, enz. Zijn aangetast. Een praktisch alternatief voor de pluisrol, die voortdurend moet worden vervangen, is de meubelborstel van de drogisterij. Het voordeel: u kunt ze steeds opnieuw gebruiken. Een nog goedkoper alternatief: een rubberen handschoen. Bevochtig dit licht met water en streel vervolgens het volledig behaarde kussen om het haar op magische wijze te absorberen.

3. Reukloos samenleven: zodat de kattenbak niet stinkt

Een eenvoudige en effectieve tip: voeg wat bakpoeder uit de supermarkt (te vinden in het gedeelte met bakselingrediënten) toe aan het kattenbakvulling wanneer je het bijvult. De frisdrank bindt onaangename geuren.

Waarom houden katten van vreemde slaapplaatsen?

Wanneer katten hun slaapplaatsen hoog op de boekenplank hebben, diep in de achterste hoek van de kast gewikkeld ...

4. Alternatief speelgoed: het kan niet goedkoper zijn

De gespecialiseerde handel biedt allerlei soorten speelgoed voor katten - maar deze zijn soms erg duur. De meeste katten zijn niet kieskeurig als het gaat om ontwerp en kleur. Bied uw kat eenvoudig een bol wol aan, gedragen kleding zoals sjaals of sokken. Tip voor de speelsok: doe er een valeriaanzakje of een stuk bleekselderij in - katten zijn dol op de geur. Dus je hebt ook een goed alternatief voor kattenkruid.

5. Maak katten comfortabeler om te drinken

Drinkt je snor niet genoeg? Dit kan te wijten zijn aan de positie van de waterkom. Plaats het water weg van het voer. Veel katten drinken niet omdat water en voedsel te dicht bij elkaar staan ​​- dit gaat over het natuurlijke idee dat veel dieren niet te dicht bij hun "prooi" willen drinken omdat het water door het "aas" kan worden besmet.