Informatie

Groet hond: zo werkt het het beste


Wanneer mensen een hond begroeten, kunnen ze onbewust fout gaan. Omdat honden hun omgeving en andere levende wezens anders ervaren dan mensen, zodat ze soms hartelijk bedoelde groeten van mensen als opdringend kunnen vinden. Met de volgende tips krijgt u echter alles goed. Honden waarderen een beetje beleefde afstand bij het begroeten - Shutterstock / otsphoto

"Uuuuuiiii, ja, wat ben je duuuu voor een schattige Hundiiii !!": als je een hond op deze manier wilt begroeten, die op hem af rent en hem onmiddellijk streelt, lijkt de vierbenige vriend bedreigend. Honden nemen in eerste instantie alles waar met hun reukvermogen en als je ze onmiddellijk verrast met je genegenheid, zullen ze onrustig zijn.

Begroet een vreemde hond: wees voorzichtig

Afhankelijk van de opvoeding, persoonlijkheid en gezondheidstoestand van het dier, kan dit slechte gevolgen voor u hebben als u een vreemde hond als deze begroet. Gezonde, zelfverzekerde, rustige en goed opgevoede honden zullen deze welkome aanval met een beetje geluk doorstaan. Angstige, zieke, onzekere of slecht opgevoede honden kunnen echter met agressie reageren op de vermeende dreiging, grommen, knappen of zelfs bijten.

Vooral als je vreemde honden wilt begroeten, moet je bijzonder voorzichtig zijn en de vierbenige vriend de tijd geven om te beslissen of hij contact met je wil hebben. Zelfs als het soms moeilijk is voor bijzonder schattige honden.

Hoe lichaamstaal te gebruiken bij hondentraining

Honden communiceren voornamelijk met elkaar via lichaamstaal. Je kunt dat doen in hondentraining ...

Groet hond: viervoetige vriend neemt de eerste stap

Het is het beste om het dier je te laten benaderen voordat je de hond groet. Een vreemde hond heeft misschien geen zin om je te leren kennen en kan op afstand blijven. Het is jammer, maar je moet het respecteren. Hoe beter een hond je kent, hoe sneller hij naar je toekomt. Bijvoorbeeld, uw eigen hond zal u waarschijnlijk benaderen zodra hij u opmerkt. De reden is dat honden boven je neus snuiven, of ze je kennen, zoals jij, of ze als een potentiële bedreiging beschouwen. Vervolgens speelt hun gezichtsvermogen een rol, wat betekent dat ze je lichaamstaal, je gezichtsuitdrukkingen en gebaren zien en vervolgens beslissen wat ze van je denken.

Als je een hond frontaal benadert en hem recht in de ogen kijkt, fungeert hij als een aanval. Als je dan je arm opheft om hem te aaien, kan dit je bang maken en proberen zichzelf te verdedigen. Stop gewoon, idealiter een beetje naast de hond, zeg eerst niets en wacht. Als de hond snuffelt, blijf dan kalm - honden kunnen een nerveuze, gespannen stemming herkennen en op een zodanige manier interpreteren dat er een gevaar is - en zien hoe het zich gedraagt. Als hij bij je blijft en uit zichzelf contact zoekt, kun je hem aaien en prijzen.