Opmerkingen

4 slimme dagelijkse tips voor hondenbezitters


Leven met een hond kan behoorlijk turbulent zijn. Er zijn een paar praktische dagelijkse tips voor hondenbezitters. De volgende trucs kunnen snel en eenvoudig worden geïmplementeerd. Met een paar praktische tips kun je net zo ontspannen zijn als de schattige Chihuahua op de bank - Shutterstock / padu_foto

Zo'n hond kan je scherp houden, maar met deze tips voor hondenbezitters zul je gegarandeerd niet zo snel buiten adem raken:

1. Verwijder hondenhaar met rubberen handschoenen

Sommige honden hebben hun hele appartement binnen zeer korte tijd vol. U kunt uzelf helpen met rubberen handschoenen, zodat u niet de ene na de andere pluizenwals hoeft te gebruiken of de stofzuiger elke keer moet ophalen om het hondenhaar te verwijderen. Bevochtig ze een beetje en wrijf ze over de bank, kleding en andere oppervlakken bedekt met hondenhaar. Het haar kan vervolgens gemakkelijk worden afgeveegd en worden weggegooid als een compacte bal van bont. Als alternatief, voor grotere gebieden, kunt u ook een rubberen wisser voor de douche of voor het reinigen van ramen bevochtigen en deze gebruiken als hondenhaarverwijderaar.

2. Oud beddengoed als dekking voor het hondenbed

Een andere manier om hondenhaar onder de knie te krijgen, is het gebruik van oude kussenslopen, lakens of dekbedovertrekken. Daar kunt u het favoriete kussen van uw hond of uw vierbenige vriend inpakken of de bank op zijn favoriete plek bedekken. Zodra het beddengoed volledig behaard is, kunt u de hoes eenvoudig verwijderen en in de wasmachine plaatsen. Bij een groot aantal dierenharen is het echter mogelijk dat u het pluizenfilter van de wasmachine vaker moet reinigen. Als u het beddengoed daarna in de droger plaatst, wordt het haar van de hond nog voorzichtiger verwijderd en voelt de hoes daarna zachter aan.

4 gouden regels voor een geweldige vriendschap tussen mens en hond

Honden zijn geen speelgoed of knuffels. Als je daar rekening mee houdt, heb je al de ...

3. Kruiden in het voer voor een frisse adem

Als uw hond na het eten een ietwat onaangename slechte adem heeft, kunt u af en toe peterselie of wat munt mengen met het voer. U moet peterselie alleen overdag voeren, omdat dit diureticum kan zijn. Het is ook licht stimulerend en kan nierstenen helpen voorkomen. Zwangere teven mogen uit voorzorg geen peterselie krijgen, omdat ze voortijdige bevalling kunnen veroorzaken.

Munt heeft een nogal kalmerend effect en moet alleen spaarzaam en niet te vaak aan het voer worden toegevoegd. Het is soms erg handig als uw hond milde winderigheid heeft. Houd er echter rekening mee dat als u een slechte adem heeft, u zeker een dierenarts moet raadplegen. Als uw hond er ernstig ziek uitziet of al lange tijd symptomen heeft, moet u altijd eerst medische hulp zoeken.

4. Zo poetst uw hond zijn tanden

Heeft uw hond helemaal geen behoefte aan tandheelkundige zorg? Vervolgens kun je als hondeneigenaar proberen of hij zijn tanden niet zelf kan poetsen. Doe hiervoor tandpasta voor honden op het favoriete kauwspeelgoed van je favoriete dier. Als hij het vervolgens met zijn tanden verwerkt, worden ze tegelijkertijd schoongemaakt - erg praktisch.