Artikel

Wat te doen als de hond chocolade eet?

Wat te doen als de hond chocolade eet?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Waarschuwing, vergiftigingsrisico: als een hond chocolade heeft gegeten, heeft hij uw koele hoofd nodig. Weet u niet zeker wat u moet doen? Een paar tips over hoe je je lieveling kunt helpen. Als een hond chocolade heeft gegeten, moet hij snel naar de dierenarts - Afbeelding: Shutterstock / Reddogs

De beste manier om naar de dierenarts te gaan, is om actie te ondernemen: vooral als een heel kleine hond chocolade eet. Tip: aarzel niet als je je schat hebt betrapt. Chocoladevergiftiging is gevaarlijker voor de vierbenige vriend dan het op het eerste gezicht lijkt.

Als de hond aan chocolade knabbelt: naar de dierenarts

Je lieveling vertoont nog geen symptomen van chocoladevergiftiging? Goed! Maar geen reden om niets te doen als uw hond chocolade at. Integendeel, nu moet je snel zijn: eerst verspreidt de stof theobromine in de cacaoboon zich onopgemerkt in het lichaam van het dier. Het klopt dat kleine hoeveelheden chocolade niet per se een grote hond schaden. Maar vertrouw er niet op. In elk geval moet u ervoor zorgen dat zo min mogelijk theobromine in de bloedbaan van uw hond komt - u hebt maximaal twee uur om dit te doen. Ga zo snel mogelijk naar een dierenarts!

Laat hond overgeven: dan is het correct

Als je een te lange weg hebt om naar de dierenarts te gaan, probeer dan de hond te laten braken - maar alleen als je echt zeker weet dat je hond chocolade heeft gegeten en het risico loopt op chocoladevergiftiging! Bij andere soorten vergiftiging kan braken de symptomen verergeren. Voordat we ingaan op hoe je een hond moet laten braken, zijn hier een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

● Zet alleen aan tot braken als de hond wakker en bij bewustzijn is.
● Zet niet aan tot braken als uw hond symptomen van desoriëntatie of evenwichtsproblemen vertoont.
● Nooit braken opwekken als de hond corrosieve of corrosieve stoffen heeft gegeten, zoals bleekmiddel, schoonmaakmiddelen, meststoffen, wasmiddelen, nagellak, chloor en andere.
● Zet niet aan tot braken met zout, want er bestaat een risico op zoutvergiftiging
● Zet niet aan tot braken met huismiddeltjes zoals melk, olie of eiwitten
● Wees altijd heel voorzichtig en ga altijd met de hond naar de dierenarts.

Als u zeker weet dat uw hond chocolade heeft gegeten, is het het beste om wat mosterd met water te roeren, de bovenkaak met één hand op te tillen, de lippen op de tanden te drukken en de vloeistof in te gieten met een wegwerpspuit of vergelijkbaar hulpmiddel. Strooi vervolgens de nek en houd je mond gesloten. Als uw hond zijn lippen likt, heeft hij waarschijnlijk het emeticum ingeslikt en braakt in het beste geval. Tip: Geef je schat veel te drinken na het braken. Dit is de enige manier waarop de hond het waterverlies in het lichaam kan compenseren dat door de vergiftiging is veroorzaakt. Belangrijk: braken is geen vervanging voor een bezoek aan de dierenarts!

Hond at gif: wat te doen?

Het is de nachtmerrie van elke hondenbezitter: de hond at gif. In theorie kan het ...

Fatale snoepjes gegeten: reageer kalm op spanning

Wanneer een hond chocolade eet, lijkt het gespannen. De theobromine veroorzaakt sterke innerlijke rusteloosheid in je trouwe viervoeter. Daarom moet je kalm blijven en niet in paniek raken. Stel je voor dat je zelf te veel kopjes koffie drinkt. Het is vergelijkbaar wanneer een hond chocolade eet - met het serieuze verschil dat er een levensgevaar bestaat voor de vierbenige vriend.

Besteed niet te lang aan het proberen om je viervoetige vriend zelf te behandelen. Je kunt niet inschatten hoe sterk de vergiftiging is. Een dierenarts kan de theobromine veel sneller stoppen en uw hond op de juiste manier behandelen. In de eerste plaats probeert de arts echter uw viervoetige vriend te stabiliseren en het gif uit het lichaam te verwijderen.


Video: EHVD. Hond heeft chocolade gegeten, wat nu? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Barton

  zeer opmerkelijk onderwerp

 2. Danaus

  Tussen ons vond ik het antwoord op uw vraag in Google.com

 3. Gugor

  Opmerkelijk, de zeer grappige mening

 4. Moogutilar

  Kun jij de leemte opvullen?Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos