Artikel

Katten kunnen zwemmen, zo nodig?


Katten zijn bang voor water, dat is geen geheim. Maar wat als je echt moet zwemmen? Bijvoorbeeld, als je valt in het water per ongeluk. Lees hier hoe Samtpfoten komen ook langs zwemmen. Is een verfrissend bad voor katten met hun zwemcapaciteiten überhaupt mogelijk? - shutterstock / Olga Lipatova

Het is een legitieme zorg bij katteneigenaren zich afvraagt ​​of uw protégé kunnen zwemmen at all. De tijgers van de kamers zijn overigens voor het overige zeer gereserveerd als het om water gaat. Dus is er een natuurlijk vermogen bij katten om niet ten onder te gaan?

De voorwaarden waaronder katten kunnen zwemmen?

Het antwoord is duidelijk: Ja, een kat die is in volle bezit van hun fysieke vaardigheden kan natuurlijk zwemmen. En zelfs vrij goed. In dit opzicht zou het geen probleem moeten zijn om in open water aan de oppervlakte te blijven. In een dergelijk geval zouden de meeste Samtpfoten kort oriënteren en vervolgens selectief zwemmen naar de kust, dat is om de snelste te bereiken. Toch is een kat geenszins een liefhebber van koud water.

Katten en water: hot or not?

Waarom katten zijn bang voor water?

duidelijk verduidelijkt deze vraag is niet zo ver. Er zijn verschillende theorieën over de afkeer van dieren tegen water. Onder andere, deze:

● Als een kat tijdelijk in water wordt ondergedompeld, zal zijn eigen geur verdwijnen. Niet echt een leuke gevoel voor het dier moet dan het herstel van de gebruikelijke geur door intensieve reiniging en klieren op zijn kop.

● De vacht van de kat trekt tijdens het baden in water op. Zo is het haar oppervlak wordt duidelijk zwaarder - een onaangename ervaring voor de huiskat, die met zoveel zachtheid en lichtheid anderszins reizen.

● Aangezien de voorouders van huiskatten komen uit de woestijn, om te zwemmen al voelt puur genetisch veroorzaakt door een natuurlijke zaak aan. Dus het dier automatisch uit de weg.

● Als de vacht van de kat nat wordt, kan gemakkelijk leiden tot onderkoeling vanwege de lange droogproces. Bijgevolg is de kat vriend ziet als een voorzorgsmaatregel voorafgaand aan liever niet alleen nat te zijn.

Wanneer kan water uw kat gevaarlijk zijn?

Als een kat in een watermassa, de rand van grote, gladde of glad is, is er groot gevaar. In badkuipen of zwembaden omdat er een risico bestaat dat het dier niet kan maken door de bovenstaande voorwaarden, om eruit te komen van het water. Het maakt niet uit of de kat is nu een goede zwemmer of niet: op een gegeven moment de bladeren van de kracht en ze kunnen verdrinken. Dus laat uw protégé best zonder toezicht in de buurt van een gevulde bad, een regenton of een zwembad. Zet zo nodig gebieden vast die gevaarlijk kunnen zijn voor uw fluwelen poot.

Zijn er katten vooral leuk om te zwemmen?

Er zijn eigenlijk rassen die water moet in het bijzonder graag eens zijn: De Turkse Van, die oorspronkelijk afkomstig uit Van in het oosten van Turkije, dit is het beste voorbeeld. Maar de Maine Coon zou ook een ongewone liefde voor water hebben. Toch zijn er ook in de meeste gevallen eerder Plansch acties met hun poten in het water in plaats van uitgebreide drijvende eenheden, die het dier vrijwillig maakt.

De kat Sasha in de video laat zien hoe goed ze kan zwemmen:

Niet alleen huiskatten, ook wilde katten kunnen zwemmen. De tijgers in de volgende video wonen in een dierentuin in Australië en voelen zich volledig in hun element in het water:

Video: Hoe word je de snelste zwemmer? De Buitendienst over zwemmen (April 2020).