In detail

Keel ziektes bij honden: Wat is het?

Keel ziektes bij honden: Wat is het?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of het nu veroorzaakt door een infectie of letsel - er een verscheidenheid van ziekten van het oor, die uw hond kan vastleggen. Een overzicht van de meest voorkomende oor problemen en hoe ze te herkennen, zijn er: Oor ziekten zoals oorontstekingen komen vaak voor bij honden. - Foto: Shutterstock / Ermolaev Alexander

Keel ziekten worden gevarieerd en kan onbehandeld leiden tot ernstige complicaties. Een regelmatige oor check in uw hond is daarom van essentieel belang een tot twee keer per week. Hier, problemen met de oren kan gemakkelijk bijhouden.

Oor infecties door bacteriën, mijten en Co.

Een van de meest voorkomende oor ziektes bij honden zijn oorontsteking. kan worden beïnvloed door zowel het uitwendige oor en het binnen- of middenoor. Als een oorontsteking komt vaak voor in combinatie met jeuk, frequent krabben blikje hond op zieke oor een eerste indicatie van een infectie. Dit kan gaan over door bacteriën en virussen, worden veroorzaakt door huisstofmijt of teken. Afhankelijk van de oorzaak van de ziekte, kan het oor worden rood of gezwollen en hebben een gele of bruine kwijting.

Puppies oren zijn bijzonder gevoelig voor mijten

Vooral puppy's hebben vaak last van keel ziekten, die worden veroorzaakt door mijten. De mijten oproep in het oor produceert een allergische reactie, zodat de hond oren kunnen ontbranden te zijner tijd. Dit is uiterst pijnlijk voor de hond. Om de infectie zo snel mogelijk op te sporen, moet je kijken naar ongewoon gedrag. Gewelddadige schudden van het hoofd of constante krassen op het oor zijn voorkomende tekenen dat er iets mis is.

Oorinfectie: identificeren en te behandelen otitis

Een oorontsteking of otitis is zeer pijnlijk voor uw hond en onaangenaam. Hoe eerder ze ...

Chronische oorontsteking veroorzaakt door allergieën

Als een oorontsteking is niet volledig genezen of zich herhaaldelijk voordoet, mogelijk maakte een allergie daarbuiten. Naast bestanddelen van voedsel en pollen, schimmels en stof van de triggers van de overgevoeligheid van het immuunsysteem. Probeer samen met de dierenarts om uit te vinden welke stoffen uw hond reageert. Zodra u de oorzaak gevonden hebt, indien nodig, veranderingen in dieet of geschikte geneesmiddelen voor het verlichten van de keel ziekten kan bieden.

Oor ziekte: oor bloed

Een andere oor ziekte die vaak voorkomt is de zogenaamde bloed oor, een blauwe plek op het oor van de hond. Dit kan het gevolg van een oorontsteking zijn. Omdat schrammen en scrubs oor van de getroffen hond, kan de kleine bloedvaten scheur door de trillingen. het bloed zich ophoopt in kraakbeen of tussen kraakbeen en huid, wat betreft de bloedige zwelling in het oor. Een bloed oor kan ook het gevolg zijn van een blessure tijdens het spelen of bijtwonden en moeten worden verwijderd door een arts door middel van chirurgie.

Met al je zintuigen: Dus de honden horen werkt

Er wordt vaak gezegd: honden horen beter dan mannen. Hoewel het oor van honden werkt deels anders ...

Welke rassen zijn vooral gevoelig voor het oor ziekten?

Keel ziektes bij honden verschijnen meestal in rassen met een lange opknoping oren of als de oren zijn behaard. De oren zijn zo onvoldoende geventileerd en maken het sneller infecties. Geconfronteerd met frequente:

● Poedel
● Wire-haired Terrier
● Schnauzer
● honden
● Bassets
● Shepherds
● Newfoundland
● Muensterlaender
● Berner Sennenhond
● Bernard
● Cocker Spaniel

Symptomen van keel ziekten bij honden

Merk op dat uw hond vaak krabt aan zijn oor dat de oren zijn rood of opgezwollen, of ontdek een verhoogde ontlading in de oren, moet u zeker een dierenarts te raadplegen en kunnen de klachten te verduidelijken.


Video: Kennelhoest bij de hond (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos