Kort

Ginger is giftig voor katten?


Voor mensen gember is een populaire huis remedie voor misselijkheid, verkoudheid en pijn. Maar hoe zit het bij katten? Is Ginger voor Samtpfoten toxische of een nuttige natuurlijke remedies? De antwoorden op deze vragen, dan kunt u hieronder lezen. Sniff is toegestaan, maar moet Katten Ginger ook eten? Of is de knol giftig voor hen? - Shutterstock / JuliyaKosynskaya

Gember wordt vaak een 'bol van verwondering' genoemd en er wordt gezegd dat het helpt tegen alle mogelijke klachten bij mensen. De prikkelende, bittere stoffen en etherische oliën kunnen helpen, bijvoorbeeld indigestie. Bovendien is gember gezegd dat een pijnstillende en anti-inflammatoire werking hebben. Maar dat geldt alleen voor mensen en katten kunnen ook worden behandeld met gember?

Overwegende dat, om hulp met gember katten?

In kleine hoeveelheden, kan gember handelen zogenaamd geruststellend bij katten, zoals acute angst of stress-situaties. Bovendien moet de knol met zijn pittige en bittere stoffen de alvleesklier, de galstroom en de vorming van maagsap stimuleren. Op deze manier kunnen ze verlichten indigestie, bijvoorbeeld:

● winderigheid
● anorexia
● misselijkheid
● buikpijn

Bovendien, gember koorts is te verminderen, het bloed verdunnen, remmen ontstekingen en kan de pijn verlichten. Dit kan nuttig zijn voor verkoudheid. Vanwege zijn pijnstillende, anti-inflammatoire effecten, wordt gember soms ook aanbevolen als een natuurlijke remedie voor artritis en andere gewrichtsproblemen.

Eet gember katten kunnen of giftig is?

maar katten tolereren geen essentiële oliën nog steeds scherp. In grotere hoeveelheden gember dus potentieel giftig voor de dieren. Echter, als fluweel poten meestal geen citrus geuren zoals die van sinaasappelen, citroenen en gember. Daarom hoeft u zich geen zorgen te veel als je een keer naar beneden vallen een stuk gemberwortel in koken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat uw kat eet het stuk. U kunt spelen met het of knabbelen nieuwsgierig naar, maar het maakt haar niet waarschijnlijk te proeven.

Ginger supplementen zijn toch niet aangeboden als een natuurlijk bijvoer. Hier, moet je voorzichtig zijn. en dus de situatie nog erger - Een te hoge dosis kan het tegenovergestelde van wat u van plan was veroorzaken. Uw kat kan slecht zijn, bestaande ziekten door het bloedverdunnende effect zelf kan verergeren als goed. De essentiële oliën en prikkelende verbindingen ook irriteren de gevoelige spijsverteringskanaal van katten. In het slechtste geval kan gember voorbereidingen daarom leiden in de viervoeters tot levensbedreigende schade - dus pas het niet aan zonder overleg met uw dierenarts.

Giftig voedsel: Wat moet katten eten onder geen beding

Giftig voedsel voor katten op de loer, zelfs wanneer je het niet verwacht. Dus moet uw zoete tand ...

Conclusie: Bij twijfel dierenarts om advies

In tegenstelling tot mensen gember bij katten geen natuurlijke remedie keuze. De knol heeft ook niets verloren aan soorten-geschikte kattenvoeding. Denken, om de behandeling van angst over indigestie, verkoudheid, of pijn met gember voorbereidingen voordat je strikt naar de dierenarts. Het is belangrijk dat de oorzaken en eventuele onderliggende aandoeningen die kunnen worden achter de symptomen bepaald. Dan kan de dierenarts de klachten gericht behandelen.

Gember kan al dan niet als tijdelijk supplement worden gebruikt. Echter, te bespreken met uw dierenarts en uw huisdier therapie als er geen veiliger alternatieven voor uw kat. Bach bloemen kunnen een kalmerend effect bijvoorbeeld bij stress en angst te hebben. In ernstige angststoornissen eventueel een kat psycholoog moet de behandeling te ondersteunen. Als je verkouden bent, helpen rust en warmte het beste. Indigestie en pijn zijn voorkomende symptomen van andere ziekten en moet niet lichtvaardig worden genomen.

Video: Jodelende kat jingle bells (Mei 2020).